x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-a casatorit cu o fosta eleva ca sa scape de inchisoare

S-a casatorit cu o fosta eleva ca sa scape de inchisoare

26 Feb 2018   •   21:14
S-a casatorit cu o fosta eleva ca sa scape de inchisoare

Condamnat pentru ca a intretinut raporturi sexuale cu o eleva minora de 16 ani, un profesor de muzică din Rusia, in varsta de 55 de ani, a reuşit să scape de închisoare cerand-o in casatorie pe tânăra respectiva, scrie presa rusa.

 

Iuri Bondarenko, fost şef de orchestră al Liceului de arte din Sankt Petersburg, a fost primit pentru fapta sa "un an de privare de libertate şi o interdicţie de trei ani în exercitarea activităţii pedagogice", a precizat serviciul de presă al Tribunalului din cartierul Kirov din Sankt Petersburg.

Totusi, profesorul a reuşit să evite executarea condamnării, graţie unei dispoziţii din Codul Penal rus care stipulează faptul că o persoană condamnată pe baza acestui tip de acuzaţie şi aflată la prima încălcare a legii "poate să fie scutită de pedeapsă dacă se stabileşte că a încetat să fie periculoasă din punct de vedere social în urma căsătoriei sale cu partea lezată".

Potrivit presei, relaţia dintre şeful de orchestră şi eleva lui, în vârstă de 15 ani în momentul faptelor, a început în februarie 2015 şi a continuat până în noiembrie 2016, când părinţii adolescentei au descoperit adevărul şi au depus plângere în instanţă.

Dupa ce a incercat zadarnic sa intarzie procesul, inceput in 2017, Iuri Bondarenko a divorţat de soţia lui în decembrie 2017 şi s-a căsătorit cu fosta lui elevă, devenită între timp majoră, în ianuarie 2018. Astfel, el a putut să beneficieze de acea dispoziţie din Codul Penal, evitând închisoare. AGERPRES

×