x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-a deschis sezonul România-Franţa

S-a deschis sezonul România-Franţa

de Gabriela Antoniu    |    28 Noi 2018   •   18:20
S-a deschis sezonul România-Franţa

Preşedinţii Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, au inaugurat, ieri, la Paris, Sezonul cultural România-Franţa.

Lansarea sezonului cultural a avut loc la Centrul Naţional de Artă şi Cultură Georges Pompidou, într-un moment în care marcăm Centenarul Marii Uniri şi 10 ani de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic bilateral.

“În acest început de sezon cultural sunt foarte multe lucruri pe care le împărtăşim. Nu suntem la fel. Cultura ne poate permite să redescoperim diferenţe care au fost considerate handicapuri. Cultura comună a Europei este dialogul. Cred că acest sezon cultural început astăzi va permite acest lucru. Doresc României o excelentă celebrare a Centenarului. Cred că dincolo de tot ce ne aseamănă şi diferenţiază suntem împreună", a declarat Macron. “România s-a unit acum un secol în jurul unor valori occidentale larg răspânditede Franţa. Celebrăm astăzi, inclusiv prin acest program care debutează la Paris, o istorie comună. Nu e întâmplător că ne găsim azi în ţara în care s-a produs recunoaşterea Marii Uniri", a afirmat la rândul său, Klaus Iohannis.

În cadrul sezonului România-Franţa se vor desfăşura peste 400 de proiecte atât în Franţa (28 noiembrie 2018 – 17 aprilie 2019), cât şi în România (18 aprilie – 14 iulie 2019), constând în manifestări culturale şi evenimente din diverse domenii.

×