x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-a găsit epava elicopterului militar american dispărut în Nepal

S-a găsit epava elicopterului militar american dispărut în Nepal

16 Mai 2015   •   19:36
S-a găsit epava elicopterului militar american dispărut în Nepal
Sursa foto: Foto: commons.wikimedia.org

Armata nepaleză a anunţat, sâmbătă, că trupele sale au găsit cadavrele a opt persoane în epava elicopterului american prăbuşit în timpul unei misiuni umanitare în această ţară devastată de două cutremure majore

Elicopterul UH-1Y Huey transporta şase militari americani şi doi nepalezi atunci când a dispărut în regiunea muntoasă din nord-estul ţării, în aceeaşi zi în care a avut loc cel de-al doilea cutremur devastator din Nepal, potrivit ANTENA 3, care citează AFP.

"Trupele nepaleze şi americane au recuperat toate cele opt cadavre de la locul accidentului în această dimineaţă. Niciunul dintre cadavre nu este recognoscibil", a declarat general-maiorul Binoj Basnyat pentru AFP.

Armata nepaleză a reperat, vineri, aeronava într-o zonă împădurită situată la 70 de kilometri nord-est de Kathamandu, la trei zile după ce aceasta a dispărut de pe radar. Echipe ale armatelor americană şi nepaleză analizează epava pentru a determina cauzele accidentului, a precizat Basnyat.

Echipe de salvare din întreaga lume lucrează de câteva săptămâni pentru a furniza apă, alimente, adăpost şi asistenţă umanitară Nepalului, după primul cutremur cu magnitudinea de 7,8, produs pe 25 aprilie, care a avut de 700 de ori puterea bombei de la Hiroshima.




×
Subiecte în articol: elicopter nepal cutremur seism prabusire