x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-a „jucat” de-a paramedicul în Germania. Acum riscă închisoarea

S-a „jucat” de-a paramedicul în Germania. Acum riscă închisoarea

de Istvan Deak    |    10 Aug 2013   •   20:01
S-a „jucat” de-a paramedicul în Germania. Acum riscă închisoarea

Lumea lui Daniel F. s-a învârtit mereu în jurul spitalelor şi al medicinii. Interesul său pentru acest domeniu s-a transformat într-o obsesie periculoasă, care a creat un univers separat pentru tânărul român, unul în care el credea cu desăvârşire că este paramedic şi poate trata oameni. „Când i-am spus că mă doare capul şi-a activat aparatul EKG şi apoi a încercat să îmi ia sânge. A vrut să îmi pună şi o perfuzie, dar nu i-a reuşit”, mărturiseşte Vanessa D. (26 ani) în faţa completului de judecată care va decide soarta lui Daniel. El i-a mărturisit Vanessei, dar şi mai multor cunoscuţi, că este paramedic. Nu s-a oprit aici. Administra injecţii şi prepara personal diverse medicamente. Urmările au devenit imediat vizibile la pacienţii săi: hematoame, dureri şi stări de ameţeală.

Suferă de hepatită
Acum Daniel F. (26 de ani) este judecat pentru vătămare corporală gravă. El şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei. „Am vrut doar să ajut. Visam să devin medic”, încearcă el să îşi scuze gesturile. Există însă un motiv întemeiat pentru care el nu poate profesa. În primul rând fiindcă nici măcar nu a terminat şcoala generală. În al doilea rând, el suferă de o formă rară de hepatită contagioasă, care îi pune în pericol pe toţi cei care intră în contact cu el. „Cu acest virus a venit în Germania. La vârsta de trei ani şi jumătate l-am luat din Timişoara şi l-am adus aici. Avea nivelul de dezvoltare al unui copil de 9 luni. Nu putea să vorbească, nici să meargă, nici să mestece. Se panica când lumea vorbea cu el”, mărturiseşte tatăl său adoptiv, citat de Berliner Morgenpost. „Iniţial, venise doar la tratament în Berlin. Trebuia să rămână doar câteva luni, dar medicii au spus că trimiterea lui înapoi în România ar echivala cu condamnarea lui la moarte”, adăug` el. Părinţii adoptivi au încercat să îl trimită la o şcoală normală, dar, când le-au recomandat părinţilor să îşi vaccineze copiii împotriva hepatitei, lucrurile au scăpat de sub control. Daniel a fost permanent evitat şi batjocorit.

Trăieşte într-o lume paralelă
La vârsta de şapte ani a văzut pentru prima dată o maşină de salvare. A devenit deosebit de interesat. În următorii ani a început să îşi procure cărţi şi aparate medicale. Apoi a dezvoltat o pasiune pentru uniforme: paramedic, pompier, soldat. Când i s-a adus la cunoştinţă să renunţe la tentativele sale de a se prezenta drept paramedic, el a r`spuns: ”Vreau doar să ajut”.
Când a împlinit 18 ani, Daniel s-a mutat singur într-o altă locuinţă. Instanţa i-a însărcinat un tutore. Acesta este martor în proces. „Daniel îşi cumpăra diverse medicamente de pe internet, dar nu le-a plătit niciodată. Suferă de o fantezie periculoasă. Se prezintă mereu sub diferite identităţi şi susţine că locuieşte la diverse adrese ale cunoscuţilor săi. Între timp a acumulat datorii de aproape 40.000 de euro. El nu are discernământ. Când îi spui că greşeşte, el recunoaşte pe loc, apoi revine la obiceiurile sale”, a declarat tutorele.

„Nu ajung în fiecare zi la muncă”
Procurorii sunt nehotărâţi ce pedeapsă să ceară pentru Daniel, având în vedere că şi în săptămâna premergătoare procesului, el şi-a comandat diferite ustensile medicale de pe internet. Întrebat de judecător despre planurile sale, Daniel a replicat: „Vreau să fiu asistent medical într-un spital. Acesta este ţelul suprem al vieţii mele. Am urmărit cum acţionează un paramedic şi am citit mult despre asta”, s-a confesat Daniel, conform Berliner Kurier. Când judecătorul l-a anunţat că este bolnav cronic, Daniel a smuls zâmbete în sală: „Tocmai de asta nu ajung n fiecare zi la muncă”. Totuşi patru persoane au depus plângere împotriva lui. Prima a fost chiar fosta lui prietenă, Vanessa D., căreia Daniel îi spusese că este paramedic într-un detaşament de pompieri. Numărul total al cazurilor „tratate” de el este de 37. Procesul va continua în data de 22 august.
 

×