x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-a lansat o nouă bancnotă de 5 euro. Mai greu de falsificat!

S-a lansat o nouă bancnotă de 5 euro. Mai greu de falsificat!

de Marina Constantinoiu    |    06 Mai 2013   •   20:26
S-a lansat o nouă bancnotă de 5 euro. Mai greu de falsificat!

La 2 mai, cu ocazia unei ceremonii desfăşurate la Bratislava (Slovacia), Banca Centrală Europeană a lansat în circulaţie o nouă bancnotă de cinci euro. Aceasta face parte din seria “Europa”, care este concepută astfel încât să fie mai greu de falsificat.

Ceremonie la Bratislava

Un grup de copii din “generaţia euro”, pentru care moneda a fost întotdeauna euro, a remis membrilor Consiliului Guvernatorilor reuniţi la Bratislava stele transparente ornate cu noua bancnotă de 5 euro.  Preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a oferit fiecărui copil prezent câte o bancnotă nouă în valoare de 5 euro, semnată de el.

Noi semne de securitate

Noua bancnotă a beneficiat de progresele tehnologice realizate în materie de imprimare, de la introducerea primei serii, în 2002, şi prezintă noi semne de securitate îmbunătăţite. Filigranul şi holograma prezintă un portret al Europei, personaj al mitologiei elene, care a dat numele noii serii de bancnote. Multe alte elemente de identificare noi, care îngreunează mult falsificarea bancnotei sunt prezente, aceasta fiind prezentată, de altfel, cu toate detaliile, pe site-ul nouveaux-billets-euro.eu.

Multimedia

Site-urile BCE şi nouveauvisageeuro prezintă fotografii şi înregistrări video de la ceremonie, precum şi informaţii ample despre noua bancnotă, precum şi multe înregistrări video care descriau semnele de securitate. De asemenea, “Euro Cash Academy”, un instrument de învăţare interactiv care permite descoperirea noii bancnote este disponibil în cele 22 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, pe ambele site-uri Internet şi sub forma unor aplicaţii pentru smartphones.




×