x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Să mori rănit din dragoste de fotbal: un belgian a murit sărbătorind victoria favoriţilor

Să mori rănit din dragoste de fotbal: un belgian a murit sărbătorind victoria favoriţilor

18 Iun 2014   •   12:37
Să mori rănit din dragoste de fotbal: un belgian a murit sărbătorind victoria favoriţilor

Un suporter a murit miercuri, la Bruxelles, ca urmare a rănilor suferite după ce a căzut de pe o statuie, în timp ce sărbătorea victoria selecţionatei Belgiei în faţa Algeriei (2-1), la Cupa Mondială de fotbal 2014.

Bărbatul, în vârstă de 41 ani, s-a căţărat pe una dintre statuile aflate în preajma sediului Bursei din Bruxelles, punctul tradiţional de reuniune pentru sărbătoarea succeselor sportive în capitala belgiană, dar s-a dezechilibrat şi s-a lovit cu putere de caldarâm.

Transportat la spitalul Saint-Pierre, el a decedat în zorii zilei de miercuri, din cauza leziunilor grave pe care le-a suferit.

Un alt incident, din fericire fără victime, a avut loc în localitatea belgiană Stabroeck, în nordul ţării, unde doi suporteri au fost salvaţi de pompieri după ce au escaladat o schelă care înconjura turnurile bisericii locale şi nu au mai putut coborî.

Belgia a a avut un debut dificil la Cupa Mondială, impunându-se la limită în faţa Algeriei, scor 2-1, după ce a fost condusă până în minutul 70. Algeria a deschis scorul prin Feghouli (25 - penalty), dar belgienii au întors rezultatul în ultima parte a meciului, prin golurile reuşite de Fellaini (70) şi Mertens (80).

×
Subiecte în articol: CM brazilia belgia suporter mort