x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Theresa May confirmă că Marea Britanie a declanşat Brexit-ul

Premierul Theresa May confirmă că Marea Britanie a declanşat Brexit-ul

29 Mar 2017   •   15:14
Premierul Theresa May confirmă că Marea Britanie a declanşat Brexit-ul

Şefa executivului britanic, Theresa May, a confirmat miercuri în Parlamentul de la Londra că Marea Britanie a invocat articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care dă startul negocierilor pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, transmite EFE. 

'Acum este timpul să strângem rândurile şi să fim uniţi în această cameră (din parlament - n.r.) şi în această ţară pentru a ne asigura că lucrăm pentru cel mai bun acord Brexit cu putinţă pentru Marea Britanie şi pentru cel mai bun viitor posibil pentru noi toţi', a declarat premierul May în Camera Comunelor, după ce Marea Britanie a notificat oficial Bruxellesul cu privire la ieşirea din blocul comunitar, potrivit Reuters. 

''Procesul legat de articolul 50 este acum în desfăşurare şi în concordanţă cu dorinţele poporului britanic, Regatul Unit părăseşte Uniunea Europeană. Acesta este un moment istoric din care nu poate exista cale de întoarcere'', a afirmat Theresa May în faţa membrilor Camerei Comunelor. 

Ea a adăugat că scrisoarea de notificare, semnată de ea marţi seară şi înmânată miercuri, la Bruxelles, preşedintelui Consiliului European de către ambasadorul britanic pe lângă UE, conţine afirmaţia că în cazul în care Marea Britanie părăseşte blocul comunitar în absenţa unui acord cu UE ar însemna o slăbire a cooperării dintre Londra şi Uniunea Europeană în combaterea terorismului şi a criminalităţii. 

Theresa May a menţionat în scrisoare că intenţionează să prezinte propuneri legislative care să soluţioneze probleme specifice referitoare la ieşirea ţării sale din UE, simultan cu asigurarea continuităţii şi a stabilităţii, în special pentru mediul de afaceri. AGERPRES

×