x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sajid Javid: Boris Johnson va merge la summitul UE pentru a obţine un acord, nu o nouă amânare a Brexitului

Sajid Javid: Boris Johnson va merge la summitul UE pentru a obţine un acord, nu o nouă amânare a Brexitului

08 Sep 2019   •   19:30
Sajid Javid: Boris Johnson va merge la summitul UE pentru a obţine un acord, nu o nouă amânare a Brexitului
Sursa foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Ministrul britanic de finanţe Sajid Javid a declarat duminică că prim-ministrul Boris Johnson nu va cere o amânare a Brexitului la summitul UE de luna viitoare, ci în schimb va încerca să obţină un acord pentru o ieşire ordonată a Marii Britanii din blocul comunitar, relatează Reuters.

"Înainte de toate, prim-ministrul va merge la reuniunea Consiliului de pe 17 şi 18 octombrie pentru a încerca să obţină un acord. Cu siguranţă nu va solicita o amânare la acea întâlnire", a declarat Javid într-o emisiune de la BBC.

El a precizat că legea care forţează guvernul să ceară o amânare a Brexitului are ca termen-limită data de 19 octombrie pentru parlament pentru a sprijini un acord de ieşire sau o ieşire dezordonată şi că aceea este data la care guvernul este atent.

"Legea prevede că 19 octombrie este o dată importantă şi la acel moment ne vom lua în considerare opţiunile, dar politica noastră este clară. Este neschimbată, vom pleca pe 31 octombrie", a spus el.

"Ne vom supune tuturor legilor pentru că toate guvernele trebuie să respecte legile, dar va trebui să aşteptăm şi să vedem ce se întâmplă atunci", a mai afirmat el.AGERPRES

×
Subiecte în articol: sajid javid Boris Johnson summit ue brexit