x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Salvini: Toţi migranţii plecaţi din Libia şi salvaţi pe mare trebuie retrimişi în ţara nord-africană

Salvini: Toţi migranţii plecaţi din Libia şi salvaţi pe mare trebuie retrimişi în ţara nord-africană

16 Iul 2018   •   18:49
Salvini: Toţi migranţii plecaţi din Libia şi salvaţi pe mare trebuie retrimişi în ţara nord-africană

Singura soluţie la criza migraţiei în Europa este returnarea către Libia a tuturor migranţilor plecaţi din această ţară şi salvaţi în Marea Mediterană, a declarat luni ministrul de interne italian Matteo Salvini, transmite dpa. 

''Obiectivul este acela de a schimba regulile şi a face sigure porturile libiene'', a declarat într-o conferinţă de presă, la Moscova, Salvini, care este şi vicepremier în guvernul de la Roma. 

''Trebuie să salvăm, să tratăm, să hrănim şi să returnăm migranţii către locurile de unde vin, unul câte unul. Uniunea Europeană trebuie să se convingă că aceasta este singura soluţie pentru a ieşi din acest tunel'', a subliniat oficialul italian. 

El a adăugat că migranţilor trebuie să li se permită să prezinte în Africa cereri de azil în Europa, iar celor eligibili să li se acorde intrarea în Uniunea Europeană. 

Intervenţia lui Matteo Salvini are loc după ce 450 de migranţi aflaţi la bordul a două nave militare în apele teritoriale italiene au fost toţi debarcaţi începând de duminică. 

Decizia guvernului italian a survenit ca urmare a angajamentului din partea altor cinci ţări ale Uniunii Europene - Franţa, Spania, Portugalia, Malta şi Germania - de a prelua fiecare către 50 de migranţi. 

Începând de sâmbătă dimineaţa, cele două nave militare, la bordul cărora au fost transferaţi migranţii, au rămas aproape de coastele siciliene în aşteptarea unei soluţii definitive. Bolnavii, femeile şi copiii au fost autorizaţi să debarce în mai multe grupuri sâmbătă şi duminică, înainte de 'unda verde' dată şi debarcării bărbaţilor, duminică seara târziu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: migranti refugiati Matteo Salvini libia