x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sâmbătă are loc audienţa generală jubiliară ţinută de papa Francisc în Piaţa Sf. Petru

Sâmbătă are loc audienţa generală jubiliară ţinută de papa Francisc în Piaţa Sf. Petru

22 Oct 2016   •   17:00
Sâmbătă are loc audienţa generală jubiliară ţinută de papa Francisc în Piaţa Sf. Petru

Zeci de mii de credincioşi, dintre care numeroşi pelerini, au participat, sâmbătă, la Vatican, la audienţa generală jubiliară ţinută de papa Francisc în Piaţa Sf. Petru cu ocazia comemorării a 38 de ani de la încoronarea ca Suveran Pontif a predecesorului său polonez, Papa Ioan Paul al II-lea, informează AFP. 

''Iubiţi fraţi şi surori, se împlinesc exact 38 de ani de când la această oră, în acest loc, au răsunat cuvintele lansate în lumea întreagă: ''Nu vă fie teamă, deschideţi-i larg uşile lui Isus'', a spus actualul pontif evocând cuvintele rostite de predecesorul său la 22 octombrie 1978, la liturghia de inaugurare a pontificatului. 

Audienţa a fost unul dintre evenimentele ce marchează Jubileul Milostivirii, un festival catolic de 11 luni, ce se încheie la 20 noiembrie. Acesta prilejuieşte credincioşilor ocazia de a face pelerinaje şi a căuta iertarea plenară a păcatelor, arată Reuters. 

Papei Ioan Paul al II-lea, născut Karol Józef Wojtyła, a fost papă al Bisericii Catolice în perioada 1978-2005. El a decedat la 2 aprilie 2005, a fost beatificat în 2011 şi canonizat trei ani mai târziu, în 2014. A fost înscris în calendarul Bisericii Catolice şi este comemorat în fiecare an la 22 octombrie. 

La evenimentul de sâmbătă, se estimează că s-au adunat în celebra piaţă circa 100.000 de persoane. Printre aceştia s-au aflat mii de polonezi veniţi la Vatican în cadrul unui pelerinaj naţional care celebrează împlinirea a 1050 de ani de la creştinarea Poloniei, în anul 966, mai arată AFP. 

Papa Francisc a deschis în decembrie 2015 Poarta Sfântă a bazilicii Sf. Petru, lansând Jubileul Extraordinar al Milostivirii, în faţa a zeci de mii de credincioşi.

Citește și Papa Francisc a acceptat să primească în audienţă la Vatican un transsexual

Papa Francisc, fotografiat lângă un căţel zâmbitor. Imaginea a devenit virală

Papa Francisc, pelerinilor români: A înfăptui milostenia înseamnă a sluji viaţa şi comunitatea

×