x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Samoa a devenit prima ţară din lume care a trecut în 2012, după ce a tăiat o zi din calendar

Samoa a devenit prima ţară din lume care a trecut în 2012, după ce a tăiat o zi din calendar

31 Dec 2011   •   11:15

Petrecerea de Anul Nou a inceput cu o zi intreaga mai devreme in statul insular Samoa din Pacificul de Sud si, dupa un salt de 24 de ore in viitor, tara a devenit prima din lume care a trecut in noul an, relateaza sambata AP.

Samoanii au inceput sa sarbatoreasca sub un curcubeu de artificii joi, 29 decembrie, la miezul noptii, iar apoi intreaga tara a sarit peste ziua de vineri si a trecut direct la ora 00.01, din 31 decembrie.
Samoa si arhipelagul vecin Tokelau se afla de-a lungul granitei orare care desparte Pacificul de sud, si ambele seturi de insule au decis sa se realinieze in acest an de la fusul orar american la cel asiatic, pentru a fi in acord cu principalii parteneri comerciali.
Sarbatorirea a continuat si sambata in capitala Apia, piscinele si plajele fiind pline cu samoani si turisti care celebreaza faptul ca in acest an, in mod cu totul neobisnuit, au trecut primii in noul an si nu ultimii.
'Peste 90% din populatie apreciaza cu adevarat schimbarea si asta contribuie la succesul ei

Atmosfera a fost mai putin festiva in Noua Zeelanda, urmatoarea tara mai importanta care a trecut in noul an, unde ploile torentiale si furtunile cu tunete si fulgere au dus la anularea focurilor de artificii din capitala Wellington, orasul Palmerston North si populara zona de plaja a Muntelui Maunganui. Locuitorii din Auckland au fost ceva mai norocosi, mii de oameni adunandu-se sa intampine focul urias de artificii de deasupra Sky Tower (Agerpres).

×