x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Santa Tecla nimiceşte ’Ndrangheta

Santa Tecla nimiceşte ’Ndrangheta

de Mihaela Matachita    |    21 Iul 2010   •   00:00

Nu mai puţin de 67 de persoane au fost arestate şi aproximativ 250 milioane de bunuri au fost confiscate în cadrul operaţiunii Santa Tecla, lansată de Poliţie în mai multe regiuni din Italia, împotriva mafiei calabreze ’Ndrangheta.



Operaţiunea a fost numită Santa Tecla după numele unei străzi din centrul oraşului Milano, unde se întâlneau membrii grupării. Ca urmare a acesteia, a fost "nimicit" clanul din localitatea Corigliano Calabro, a precizat Poliţia italiană miercuri, într-un comunicat citat de AFP.

Operaţiunea s-a desfăşurat în special în Calabria şi Lombardia. Arestaţii sunt acuzaţi de asociere mafiotă, extorsiune, uz şi trafic de droguri. Investigaţiile, desfăşurate în colaborare cu câţiva foşti mafioţi "pocăiţi", au scos la iveală "o activitate de extorcare sistematică" în detrimentul a numeroşi întreprinzători locali, precum şi un trafic de droguri în nordul Italiei, potrivit Agenţiei Ansa.

În ultimele decenii, 'Ndrangheta a devenit cea mai importantă şi cea mai redutabilă dintre cele patru organizaţii infracţionale din Italia, celelalte fiind Camorra din regiunea Neapole, Cosa Nostra din Sicilia şi Sacra Corona Unita (SCU) din Puglia. Specializată mai ales în trafic de droguri, în special cocaină, organizaţia are ramificaţii în lumea întreagă, mai ales în Germania, Canada, Elveţia şi Australia. Potrivit institutului italian specializat Eurispes, cifra de afaceri a 'Ndrangheta ajunge la aproximativ 44 miliarde de euro, bani obţinuţi mai ales din trafic de droguri şi de arme.

×
Subiecte în articol: special externe observator