x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sao Paulo: Un oras cu 180 km blocaje de trafic

Sao Paulo: Un oras cu 180 km blocaje de trafic

25 Sep 2012   •   10:42
Sao Paulo: Un oras cu 180 km blocaje de trafic

Data viitoare cand te plangi ca ai ramas blocat in trafic, gandeste-te la conducatorii auto din cel mai mare oras din Brazilia, in care se afla una din cele mai grave probleme de congestie din lume. Serile de vineri sunt cel mai rau cosmar datorita navetistilor din Sao Paolo. Asta se intampla cand cozile din afara orasului se exstind pe un total de 180 km, in medie, sau 295 km intr-o zi foarte proasta.

''E ca o mare. O mare de masini'' spune Fabiana care merge incet pe strazile aglomerate impreuna cu copilul ei de 10 ani, Rodrigo.''Pentru o lunga perioada de timp am locuit cu familia mea in partea de sud a orasului si am lucrat pe partea celalata a orasului. Asa ca atunci cand m-am casatorit am decis sa ma mut in partea de nord a orasului sa fiu mai aproape de birou, deoarece naveta iti poate face viata un iad'' spune ea.

Blocajele in trafic creeaza probleme peste tot in lume, nu doar pentru conducatorii auto, dar in Sao Paolo au devenit mai mult decat o pacoste. Traficul greu este o parte integrata a vietii si culturii in acest oras cu o populatie de 11 milioane de locuitori.
Potrivit BBC, orasul Sao Paulo are nevoie urgenta de investitii in transportul public in loc de a construi noi drumuri si autostrazi, care vor fi umplute cu mult mai multe masini.

×
Subiecte în articol: trafic sao paulo blocaje