x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Saparmurat Niazov, uns presedinte pe viata

Saparmurat Niazov, uns presedinte pe viata

27 Oct 2004   •   00:00

Presedintele Turkmenistanului, Saparmurat Niazov, mai-mai ca i-a facut sa planga pe parlamentarii turkmeni, stransi in par pentru a-i asculta discursul.

Liderul, care s-a autodeclarat "parintele tuturor turkmenilor", a vrut sa scape de grija ca pe durata vietii sale vor mai avea loc alegeri prezidentiale in Turkmenistan. Prin urmare, le-a spus celor 2.000 de membri selectati pe spanceana ai Legislativului de la Asgabat ca ar fi bine sa organizeze un scrutin prezidential in 2009, anul in care implineste 70 de ani. "Va rog sa ma eliberati cand voi face 70 de ani. Oameni mai tineri vor fi pregatiti sa ma inlocuiasca. Nimic nu e etern pe lume, iar destinul unui intreg popor nu trebuie sa depinda de o singura persoana", le-a spus Niazov parlamentarilor.

"NU, NU, NU!" Reactia acestora nu a intarziat. "Domnule presedinte, sunteti un dar de la Dumnezeu. Orice discutie despre alegeri prezidentiale trebuie sa inceteze", "Nici nu se pune problema!

V-am ales pe viata si nu exista cineva mai bun", "Nu, nu si iar nu!" au fost cateva dintre reactiile celor care au luat cuvantul, indignati de posibilitatea ca Niazov sa se retraga de la conducerea tarii.

Saparmurat Niazov conduce Turkmenistanul din 1985 intr-un stil care nu inceteaza sa-i uimeasca pe occidentali. Printre initiativele sale se numara interzicerea machiajului pentru prezentatorii de televiziune, interzicerea dintilor de aur, construirea a nenumarate statui care-l reprezinta sau redenumirea lunilor din calendar. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe