x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Săptămâna Modei de la Paris: Karl Lagerfeld reinventează Chanel cu o colecție plină de culoare și transparențe

Săptămâna Modei de la Paris: Karl Lagerfeld reinventează Chanel cu o colecție plină de culoare și transparențe

03 Oct 2017   •   22:00
Săptămâna Modei de la Paris: Karl Lagerfeld reinventează Chanel cu o colecție plină de culoare și transparențe

Luxosul Grand Palais, transformat într-un scenariu stâncos, cu cascade şi vegetaţie luxuriantă, a fost decorul în care au defilat manechine în cizme de cauciuc şi pelerine de plastic, dar şi cu multe strasuri, în cadrul ultimei zile a Săptămânii Modei de la Paris, relatează AFP.

Karl Lagerfeld a prezentat marţi o colecţie destinată femeilor decise să înfrunte intemperiile şi adversităţile naturii. După ce s-a inspirat din universul spaţial la precedenta sa paradă de pret-a-porter, directorul de creaţie al casei Chanel, un obişnuit al show-urilor grandioase, a imaginat un decor similar defileului Verdon din Provence, marele canion al Europei.

În mijlocul acestor pereţi stâncoşi şi printre cursuri de apă au defilat manechinele în ultima zi a Paris Fashion Week în acordurile unei piese a cântăreţei islandeze Bjork care va scoate curând pe piaţă un nou album.

Cu cizme până la pulpă din plastic transparent şi sacou din tweed scămoşat, Kaia Gerber, 16 ani, fiica fostului top model Cindy Crawford care a făcut senzaţie la New York Fashion Week, a deschis balul sub arcadele însorite ale Grand Palais.

Au urmat manechine în impermeabile, rochii minimaliste şi sacouri marca Chanel purtate cu accesorii, totul într-o suprapunere savantă. Pentru a se feri de intemperii, sau pentru a sări peste băltoace, în stilul lui Gene Kelly (în filmul "Cântând în ploaie") colecţia Chanel primăvară/vară 2018 dispune de o întreagă paletă de accesorii.

Printre acestea s-au aflat pălării de ploaie, parpalace, pelerine şi vintiacuri, majoritatea din plastic transparent pentru a îmbina eleganţa cu aspectul practic.

Universul acvatic a fost de asemenea prezent prin cerceii reamintind de picăturile de ploaie, sau genţile de umăr semănând cu nişte meduze. Albastrul mării şi al cerului - dar şi materialul denim - s-a impus în numeroase ţinute, simplu sau cu incrustaţii irizate amintind de solzii de peşte.

Gata să înfrunte ploaia, femeia Chanel evită să fie cuprinsă de tristeţe: rochiile sunt împodobite cu strasuri, bijuteriile sunt îndrăzneţe iar ochii sunt fardaţi în nuanţe de albastru intens, culoarea mării agitate în timp ce buzele au etalat un roşu elegant.

Colecţia este o invitaţie clară adresată tinerei generaţii şi mai ales "fashionistelor asiatice", astfel încât pe podium şi-a făcut din nou apariţia finul lui Lagerfeld, Hudson Kroenig, în vârstă de 8 ani.

Două vedete sud-coreene, cântăreţul K-pop G-Dragon, arborând o frizură roşu aprins, şi actriţa Park Shin-Hye s-au aflat în primul rând al invitaţilor, alături de legendara Cindy Crawford care şi-a urmărit atent progenitura.

Parada Chanel a fost printre ultimele din această Săptămână a Modei care se încheie marţi seară cu defilarea casei Louis Vuitton, marca preferată de prima doamnă, Brigitte Macron. Evenimentul va avea loc la Muzeul Louvre.AGERPRES

×
Subiecte în articol: săptămănă modei de la Paris