x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șapte persoane au decedat și 64 au fost salvate de pe o ambarcațiune cu migranți care s-a scufundat în estul Turciei

Șapte persoane au decedat și 64 au fost salvate de pe o ambarcațiune cu migranți care s-a scufundat în estul Turciei

26 Dec 2019   •   10:50
Șapte persoane au decedat și 64 au fost salvate de pe o ambarcațiune cu migranți care s-a scufundat în estul Turciei
Sursa foto: observator.tv

Şapte oameni au murit şi 64 au fost salvaţi după ce o ambarcaţiune care transporta migranţi din Pakistan, Bangladesh şi Afganistan s-a scufundat joi în Lacul Van, din estul Turciei, a anunţat biroul guvernatorului provinciei Bitlis.

Vasul s-a scufundat după ce s-a răsturnat în timp ce se apropia de districtul Adilcevaz din Bitlis, situat în nordul Lacului Van, au anunţat autorităţile locale într-un comunicat. Accidentul s-a produs în jurul orei locale 3 a.m. (00:00 GMT).

Lacul se află în apropierea graniţei cu Iranul, de unde migranţii traversează cu regularitate către Turcia, îndreptându-se spre vest, în Europa. Nu este clar de ce se aflau migranţii pe un vas în Lacul Van, aflat în totalitate în interiorul graniţelor turce.

Cinci oameni au fost descoperiţi morţi la locul accidentului şi doi au murit la spital, iar 64 oameni salvaţi au fost transportaţi la spitalele şi adăposturile din apropiere, potrivit biroului guvernatorului. Aceeaşi sursă a mai anunţat că membri ai jandarmeriei, forţe de intervenţie rapidă şi scafandri ai poliţiei efectuează operaţiuni de căutare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: migranti turcia