x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sardinia - Se cere închisoare pe viaţă pentru italianul care a ucis un român

Sardinia - Se cere închisoare pe viaţă pentru italianul care a ucis un român

de Carmen Plesa    |    05 Mai 2010   •   00:00

Procurorul de caz a cerut pedeapsa cu închisoare pe viaţă pentru italianul Sergi Pau, unul dintre italienii acuzaţi că, în urmă cu trei ani, l-au ucis pe Dănuţ Milea, un gălăţean care muncea la grajdurile unei ferme din Sardinia.

Procurorul italian consideră că închisoare pe viaţă este pedeapsa corectă pentru Sergio Pau, motivând cererea sa prin faptul că asasinarea românului a fost premeditată şi plină de cruzime, informează La Nuova Sardegna.

Dănuş Milea (38 de ani) lucra la ferma unui italian care era foarte încântat de cât de harnic e românul, pe care obişnuia să-l laude foarte des. Lucru care nu a fost pe placul altor trei angajaţi de la fermă: Gavino Pau (28 de ani), Sergio Pau (48 de ani) şi Renzo Becconi (35 de ani). Îi deranja că românul... muncea prea mult, pentru cei 600 de euro pe care-i primea pe lună.

Într-o noapte, Sergio Pau, cu complicitatea celorlalţi doi angajaţi italieni, a intrat peste român în baraca în care locuia, l-a obligat să iasă pe câmp şi l-a împuşcat în ceafă, cu trei gloanţe.

Gavino Pau a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, iar Renzo Bocconi şi-a văzut pedeapsa redusă la 18 ani, după ce a făcut mărturisiri complete despre asasinat.

Dănuţ Milea lucra doar de câteva luni în Italia, unde plecase pentru a-şi putea întreţine familia - soţia şi cei doi copii.

×
Subiecte în articol: diaspora