x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy, cu Gaddafi. Băsescu, cu Bercea

Sarkozy, cu Gaddafi. Băsescu, cu Bercea

de Dan Constantin    |    01 Iul 2014   •   10:31
Sarkozy, cu Gaddafi. Băsescu, cu Bercea

Sarkozy a fost arestat în această dimineaţă de procurorii anticorupţie. Fostul preşedinte se alătură altor trei magistraţi şi avocaţi reţinuti în dosarul de trafic de influenţă. Grupul se organizase pentru a-l proteja pe fostul preşedinte francez de investigaţia extrem de periculoasă care viza finanţarea campaniei lui electorale din 2007 de către dictatorul libian Muammar Gaddafi.

Sarkozy a scăpat de mărturia directă a lui Gaddafi, punându-se în fruntea cruciadei pentru democratizarea Libiei care a avut ca deznodământ uciderea dictatorului. Ancheta însă şi-a urmat cursul la Paris şi fără cel mai incomod martor.

La Bucureşti, clanul Băsescu a obţinut finanţări substanţiale din partea comunităţilor de romi. Băsescu a mers la Costeşti în 2009 să fie alături de liderii ţiganilor, prilej de a se cunoaşte direct cu Bercea Mondial. A început un lanţ al iubirii în care clanul Bercea cotiza şi Baseştii încasau. Când clanul Bercea a cerut la schimb o uşurare a pedepsei şi a detenţiei, Băseştii l-au dus cu vorba. Ca să i se închidă gura a fost condamnat la aproape zece ani de puşcărie. Bercea trăieste, Băsescu Mircea este în arest, Traian este imun la lege, momentan.

Asemanari şi diferenţe între micul şi marele Paris.

×