x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy i-a cerut Carlei Bruni să se retragă din viaţa publică

Sarkozy i-a cerut Carlei Bruni să se retragă din viaţa publică

06 Noi 2009   •   00:00
Sarkozy i-a cerut Carlei Bruni să se retragă din viaţa publică

Nicolas Sarkozy i-a cerut soţiei, Carla Bruni-Sarkozy, să îşi reducă profilul public, după plângeri ale influenţei sale politice asupra preşedintelui francez. Săptămâna trecută, presa franceză a descris-o pe Bruni-Sarkozy ca fiind noua Marie-Antoinette.



Acum s-a aflat că preşedintele i-a cerut să se retragă mai în spate pe fondul criticilor de dezaprobare chiar din partea aliaţilor de dreapta pentru o influenţă "stângistă" din partea fostului model.

Cota de popularitate a lui Sarkozy este la cel mai scăzut nivel din alegerile din 2007, la doar 39 procente şi doreşte să îşi recâştige suporterii înaintea alegerilor regionale din martie, anunţă Antena3.

Mulţi alegători sunt deranjaţi de o serie de scandaluri, de la nepotism ce îl privea pe fiul de 23 de ani al lui Sarkozy, până la cartea scrisă de ministrul culturii, Frédéric Mitterrand, despre trecutul său ca turist sexual. Bruni-Sarkozy, prietenă a lui Mitterrand, se pare că şi-a sfătuit soţul să îl numească pe acesta pe post.

Colegii îl mai acuză că şi-a încurajat miniştrii să îl sprijine pe Roman Polanksi, regizorul arestat în Elveţia. Sarkozy a încercat să recâştige prima pagină cu lansarea unei dezbateri despre "identitatea naţională " şi un plan referitor la delincvenţi.

Un prieten al doamnei Sarkozy ar fi declarat că "soţul ei i-a cerut să nu mai intervină în subiectele politice. Iar aceasta nu o deranjează".

De altfel, în ultima lună, aceasta a fost văzută în public o singură dară şi nu şi-a însoţit soţul în vizita din Kazahstan. În plus nu mai sunt făcute publice datele sale despre întâlniri pe websiteul său. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe Nicolas Sarkozy carla bruni