x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy şi Bruni s-au căsătorit în secret, la Elysee!

Sarkozy şi Bruni s-au căsătorit în secret, la Elysee!

de Marina Constantinoiu    |    15 Ian 2008   •   00:00
Sarkozy şi Bruni s-au căsătorit în secret, la Elysee!

17:03 • Şeful statului francez şi fostul top model, Carla Bruni, s-ar fi căsătorit în secret, joia trecută, la Elysee, susţine publicaţia L”Est Republicain, citată şi de agenţiile de presă AFP, Reuters şi EFE.



Şeful statului francez şi fostul top model, Carla Bruni, s-ar fi căsătorit în secret, joia trecută, la Elysee, susţine publicaţia L”Est Republicain, citată şi de agenţiile de presă AFP, Reuters şi EFE.


L’Est Republicain a declarat, însă, că David Martinon, purtător de cuvânt al Palatului Elysee, precum şi Franck Louvrier, şef al biroului de presă al Preşedinţiei franceze, nu au făcut nici un comentariu pe marginea informaţiei. Dar aceeaşi atitudine au avut şi toamna trecută, când circulau cu insistenţă informaţii referitoare la un divorţ al şefului statului de soţia sa, Cecilia. Franck a trimis presa să-şi reamintească declaraţia făcută de preşedinte la conferinţa de presă de săptămâna trecută. Preşedintele francez declarase, săptămâna trecută, în faţa a câtorva sute de jurnalişti prezenţi la Elysee, că relaţia sa cu Carla Bruni este una cât se poate de serioasă, dar sunt şanse mari ca presa să afle despre o eventuală căsătorie a lor abia după ce aceasta va avea loc. Ceea ce, se pare, s-a şi întâmplat.


PREMIERA. Cotidianul francez, care citează surse apropiate unei persoane care ar fi fost prezentă la ceremonie, susţine că Sarkozy (52 de ani) şi Carla Bruni (40) şi-au unit destinele chiar la palatul prezidenţial, iar, dacă informaţia se dovedeşte adevărată, Nicolas Sarkozy ar deveni astfel primul lider francez care se căsătoreşte în timpul mandatului, de la Napoleon încoace.


PROBLEME DE PROTOCOL. Sarko şi Carla au fost văzuţi pentru prima oară împreună la jumătatea lunii decembrie, la Eurodisney, în apropiere de Paris. Preşedintele francez divorţase în octombrie de Cecilia, după 11 an de căsătorie. Şeful statului francez urmează să se deplaseze la 24 ianuarie în India, ocazie cu care va semna contracte importante. De asemenea, va participa la ceremoniile care marchează intrarea în vigoare a Constituţiei indiene în 1950. În ediţia din 9 ianuarie, Washington Post a scris despre deplasarea lui Sarkozy şi a Carlei Bruni în India, reamintind despre protocolul foarte strict aplicat de autorităţile indiene, sugerând că aceastea se confruntă cu o problemă fără ieşire. Fostul manechin nu poate beneficia de acelaşi protocol ca Sarkozy, pentru că o iubită nu este considerată soţie, a subliniat recent Indian Express. "Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situaţie”, a explicat un oficial din Ministerul de Externe indian.


REZOLVARE. Căsătoria care s-ar fi celebrat joi la Elysee ar facilita, astfel, aplicarea protocolului indian, comentează presa franceză. Şi, adăugăm noi, acelaşi lucru s-ar întâmpla şi în cazul protocolului românesc, pentru că Sarkozy urmează să viziteze România la 4 februarie, cel mai probabil însoţit de Carla Bruni.


FARA ANUNŢ. L’Est Republicain precizează că articolul 169 din Codul Civil stipulează că în caz de "cauze grave”, publicarea de anunţuri de căsătorie nu este obligatorie. Este suficient ca procurorul Republicii din oraşul sau arondismentul în care s-a desfăşurat ceremonia să opteze pentru o dispensă de la publicarea de anunţuri sau de la afişarea acestuia. Este cee a ce s-a întâmplat şi în cazul de faţă. Liniştea preşedintelui Republicii şi seriozitatea necesare pentru buna exercitare a mandatului său au fost considerate drept suficiente pentru a lua în calcul această oportunitate.


VOIAJ DE NUNTA. Preşedintele şi iubita/soţia lui ar intenţiona să meargă la Verona (nordul Italiei), unde Carla Bruni ar fi şi rezervat mai multe camere la hotel din zona viticolă Valpolicella, la San Vito di Negrar, pe numele său, afirmă, la rândul său, agenţia presă italiană ANSA, citată de AFP. ANSA nu precizează numele hotelului şi afirmă că sursa informaţiilor o reprezintă "nişte indiscreţii”. Un zvon despre venirea cuplului în oraşul celebru al lui Romeo şi al Julietei a agitat, luni, Verona, comentează France Presse.

×
Subiecte în articol: externe sarkozy bruni carla bruni