x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy suspendă operaţiunile în Afganistan

Sarkozy suspendă operaţiunile în Afganistan

de Agerpres    |    20 Ian 2012   •   09:53
Sarkozy suspendă operaţiunile în Afganistan

Presedintele Frantei a anuntat astazi suspendarea operatiunilor de pregatire si ajutor in lupta ale armatei franceze in Afganistan. Nicolas Sarkozy a pus chiar problema reintoarcerii anticipate a trupelor in tara dupa ce un soldat afgan a ucis patru militari francezi, informeaza AFP.

"Nu pot sa accept ca soldati afgani sa traga asupra soldatilor francezi", a declarat Sarkozy, care a precizat ca ministrul Apararii, Gérard Longuet, va pleca imediat in Afganistan.

Patru soldati francezi au fost ucisi si 16 raniti vineri de un barbat ce purta uniforma a armatei afgane in estul Afganistanului, potrivit securitatii afgane.

"Un barbat ce purta uniforma afgana a deschis focul asupra francezilor, patru au fost ucisi si 16 raniti in districtul Tagab, in provincia Kapisa", unde se afla o baza a armatei franceze, a indicat un responsabil al fortelor de securitate afgane.

Anterior, ISAF /Forta Internationala de Asistenta pentru Securitate in Afganistan/ a indicat intr-un comunicat ca patru dintre soldatii sai au fost ucisi de un militar afgan, fara a preciza cetatenia acestora. 'Presupusul atacator a fost prins', a adaugat ISAF. Atacul s-a produs in jurul orei locale 8.00, (3h30 GMT), potrivit sursei afgane.

Perimetrul bazei franceze din Tagab a fost incercuit de armata franceza, iar accesul fortelor de ordine afgane in interiorul acesteia a fost interzis, a indicat o alta sursa de securitate.

×
Subiecte în articol: sarkozy raniti soldati francezi afganistan tagab