x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şase persoane au fost salvate în ultimul moment, după ce un balon cu aer cald a lovit un stâlp de electricitate în Germaniei

Şase persoane au fost salvate în ultimul moment, după ce un balon cu aer cald a lovit un stâlp de electricitate în Germaniei

01 Oct 2018   •   11:15
Şase persoane au fost salvate în ultimul moment, după ce un balon cu aer cald a lovit un stâlp de electricitate în Germaniei

Şase persoane au fost salvate după ce au rămas blocate timp de mai multe ore la 70 de metri în aer în nacela unui balon cu aer cald care a intrat într-un stâlp de electricitate în vestul Germaniei, informează DPA. 

Echipele de salvare au scos pe rând persoanele blocate în nacelă şi le-au coborât în siguranţă la sol, în apropiere de Bottrop, o localitate din landul Renania de Nord-Westfalia. 

Deşi starea de sănătate a celor şase era bună, ei au fost totuşi duşi la spital, a declarat un purtător de cuvânt al brigăzii de pompieri. 

Ultima persoană a fost coborâtă la sol duminică, la ora 23:20 (21.30 GMT), după peste cinci ore petrecute în nacelă. 

După ce balonul a intrat în stâlp, echipele de salvare au urcat şi au fixat nacela pentru a preveni căderea ei, apoi au început operaţiunea de salvare, a indicat brigada de pompieri. 

Din fericire, doar anvelopa balonului a intrat în contact cu liniile de înaltă tensiune, iar materialul din care era fabricat acesta nu era conductor electric, a precizat purtătorul de cuvânt. 

Pe durata operaţiunii de salvare şi pentru a proteja pomperii, furnizarea energiei electrice a fost întreruptă, a adăugat acesta. 

În iunie, un balon cu aer cald s-a prăbuşit în zona Münsterland, din acelaşi land Renania de Nord-Westfalia, în incident fiind rănite şase persoane, dintre care trei au suferit leziuni grave.AGERPRES

×
Subiecte în articol: accident balon aer cald germania