x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şase poliţişti din California au omorât un tânăr care dormea în maşină

Şase poliţişti din California au omorât un tânăr care dormea în maşină

13 Feb 2019   •   14:48
Şase poliţişti din California au omorât un tânăr care dormea în maşină

Mai mulţi poliţişti din Vallejo, California au împuşcat mortal un tânăr, în vârstă de 20 de ani, care dorme în maşina sa parcată în faţa Taco Bell, sâmbătă seara, transmite The Guardian.

Şase ofiţeri din Vallejo, California au tras mai multe focuri în tănăr, identificat de către familia sa despre Willie McCoy, potrivit poliţiei. McCoy avea un pistol asupra sa când poliţiştii au început să tragă în el “din teamă pentru propria siguranţă”, după cum spune departamentul din Vallejo.  

Familia lui McCoy, un rapper cunoscut sub numele de Willie Bo, a spus că poliţia a tras în el din motive rasiale şi că nu există nicio justificare pentru folosirea forţei împotriva cuiva care doarme şi care nu este o ameninţare.

“Treaba poliţiei este să aresteze oameni care încalcă legea – nu să ia legea în propriile mâni. Nu sunteţi judecători, juraţi sau călăi. Nu o să trecem niciodată peste asta.”, a spus fratele mai mare a lui Willie, Marc McCoy, pentru The Guardian.

Poliţia a spus că ofiţerii îl verificau pe McCoy, după ce un angajat Taco Bell a sunat la 911 pentru a spune că un bărbat s-a prăbuşit la volanul maşinii sale, în faţa restaurantului, duminică la 22:30. McCoy nu ar fi reacţionat şi ar fi avut un pistol pe picioare. În plus, acesta avea uşile încuiate şi maşina era pornită, potrivit poliţiei. După ce au chemat întăriri, McCoy s-a mişcat “deodată”, se arată într-un comunicat transmis de poliţie.

Ofiţerii au declarat că i-au solicitat acestuia să-şi ţină mâinile la vedere, dar că acesta şi-a dus mâinile spre pistol. Toţi cei şase ofiţeri au deschis focul asupra lui McCoy.

Uciderea lui McCoy vine în contextul a numeroase scanadaluri legate de brutalitatea poliţiei faţă de rezidenţii de culoare din Vallejo.

×