x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şase regiuni din Bulgaria, vizate de cod portocaliu de ninsori

Şase regiuni din Bulgaria, vizate de cod portocaliu de ninsori

07 Ian 2012   •   09:01
Şase regiuni din Bulgaria, vizate de cod portocaliu de ninsori

Mai multe vehicule au ramas blocate in zapada in apropiere de pasul Vitinia, pe autostrada Hemus, care leaga Sofia de orasul Varna de la Marea Neagra, in timp ce sase regiuni bulgare sunt vizate de o alerta de cod portocaliu de ninsori, a anuntat Institutul national de meteorologie.

Meteorologii prognozeaza ninsori abundente in zonele montane din vestul si centrul Bulgariei, in timp ce in est ploaia se va transforma treptat in ninsoare, relateaza Novinite.com, citat de Mediafax. Rafale puternice de vant sunt asteptate in estul tarii, de-a lungul coastei Marii Negre.

Temperaturile minime vor fi de minus 3 grade Celsius, in timp ce maximele vor atinge in unele zone 5 grade Celsius.

Agentia pentru infrastructura rutiera a anuntat ca drumurile sunt practicabile in conditii de iarna, in timp ce politia rutiera le-a recomandat soferilor sa fie atenti si sa evite calatoriile care nu sunt absolut necesare.

Traficul camioanelor a fost oprit, sambata, la punctul de trecere Deve Bair de la granita cu Macedonia, a anuntat Ministerul bulgar de Interne, din cauza ninsorilor abundente de pe teritoriul macedonean, unde zapada inca blocheaza mai multe drumuri.

×