x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sassoli: Viitoarea Comisie Europeană își va prelua atribuțiile la 1 decembrie

Sassoli: Viitoarea Comisie Europeană își va prelua atribuțiile la 1 decembrie

12 Oct 2019   •   14:55
Sassoli: Viitoarea Comisie Europeană își va prelua atribuțiile la 1 decembrie

Preşedintele Parlamentului European (PE), italianul David Sassoli, a apreciat că va fi probabil imposibil ca viitoarea Comisie Europeană să-şi preia atribuţiile la 1 noiembrie şi că totul va fi amânat pentru 1 decembrie.
"Parlamentul este implicat într-un mecanism transparent. În prezent, trei alţi comisari trebuie să fie propuşi de România, Ungaria şi Franţa şi vom începe în Parlament analiza candidaturilor lor. Cred că nu va fi probabil posibil să respectăm data de 1 noiembrie, vom ajunge la 1 decembrie", a explicat Sassoli, în timpul unei reuniuni la Cernobbio, în nordul Italiei.

Votul de confirmare în Parlamentul European a întregii echipe, conduse de Ursula von der Leyen, urma să aibă loc, potrivit calendarului anunţat, la 23 octombrie, în cursul unei sesiuni plenare la Strasbourg.
Trei candidaţi au fost însă respinşi de comisiile legislativului european în timpul procedurii de evaluare. Propunerile României şi Ungariei, Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi, au fost respinse de Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a PE din cauza suspiciunilor privind posibile conflicte de interese.

Candidata franceză, Sylvie Goulard, audiată în a ceastă săptămână, pentru a doua oară, de cele două comisii de specialitate din PE, nu a reuşit să convingă eurodeputaţii, ea fiind respinsă cu 29 de voturi pentru şi 82 împotrivă. Candidatura sa a fost marcată de suspiciuni privind integritatea, în contextul investigaţiilor pentru presupuse angajări fictive la biroul ei de eurodeputat şi a activităţii pe care a desfăşurat-o pentru un think-tank american, în timp ce era eurodeputat.

AGERPRES

×