x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Saturație politică: Postul „Sky TV” lansează un canal de ştiri fără Brexit

Saturație politică: Postul „Sky TV” lansează un canal de ştiri fără Brexit

16 Oct 2019   •   21:30
Saturație politică: Postul „Sky TV” lansează un canal de ştiri fără Brexit

Postul de televiziune britanic „Sky” urma să lanseze miercuri un canal de ştiri în care nu se va vorbi despre Brexit, pentru a răspunde astfel nevoilor telespectatorilor exasperaţi de cei peste trei ani de când negocierile privind viitoarea ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană au monopolizat buletinele informative din insulă, transmite dpa.

Noul canal de ştiri fără Brexit - intitulat „Sky News Brexit-Free” - va funcţiona în fiecare seară în timpul săptămânii, în timp ce „Sky News” va continua să acopere „toate unghiurile Brexitului, în detaliu”, plus alte ştiri din ţară şi din lume.

„Sky News” a precizat că a decis să lanseze acest canal în urma unui sondaj publicat în timpul verii, care sugera că o treime dintre britanici evită să mai urmărească buletinele de ştiri.

Peste 70% dintre cei intervievaţi au dat vina pe Brexit, afirmând că sunt „prea frustraţi de dezbaterea politică din jurul acestui subiect”, în timp ce patru din zece britanici s-au declarat „incapabili să influenţeze evenimentele”, potrivit „Sky”.

„«Sky News Brexit-Free» este o abordare curajoasă, dar, ascultând opinia publică în ultimele săptămâni şi luni, este ceva ce ştim că telespectatorii vor considera important. Brexit este un eveniment istoric ce are un impact major şi vom continua să îl acoperim cuprinzător. Noul canal pur şi simplu le oferă oamenilor să ia o pauză de la Brexit şi să afle alte lucruri decât Westminster şi Bruxelles, cu un accent pe jurnalismul original, vehement'', a explicat John Ryley, managerul general al „Sky News”.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sky TV brexit