x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal in Bulgaria - Boala integrarii: grupuri de interese, oligarhii, moguli

Scandal in Bulgaria - Boala integrarii: grupuri de interese, oligarhii, moguli

27 Apr 2007   •   00:00

Conform Radio Romania Actualitati Bulgaria se gaseste sub amenintarea unui scandal de proportii care ameninta integritatea coalitiei de centru-stanga aflata la guvernare.

Conform Radio Romania Actualitati, Bulgaria se gaseste sub amenintarea unui scandal de proportii care ameninta integritatea coalitiei de centru-stanga aflata la guvernare.

Principalii protagonisti sunt seful Serviciului National de Cercetare Penala, Anghel Alexandrov, considerat a fi un om de incredere al liderului turc, Ahmed Dogan, si adjunctul ministrului economiei, Cornelia Ninova, membra a Consiliului Superior al Partidului Socialist.

Intr-un interviu, Cornelia Ninova a anuntat ca, dupa ce a refuzat de doua ori sa indeplineasca cererile lui Alexandrov, sa intervina in favoarea unor companii apropiate de partidul turc, i-au fost furate, pe rand, doua masini personale.
Alexandrov a contraatacat, declarand ca in afacerile cu stoarcere de zeci de milioane de euro din compania sofiota de termoficare sunt implicate persoane mult mai influente decat adjunctul ministrului economiei care a incercat sa blocheze ancheta, facand aluzie la ministrul Rumen Ovcearov, vicepresedinte al Partidului Socialist.
Primul-ministru, Serghei Stanisev, a refuzat sa comenteze, in timp ce liderii turci si-au reconfirmat sprijinul pentru Alexandrov. (RADOR)

×
Subiecte în articol: externe