x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal în Germania: Anchetă într-o clinică, după decesul a 3 pacienţi care au primit un tratament "alternativ"

Scandal în Germania: Anchetă într-o clinică, după decesul a 3 pacienţi care au primit un tratament "alternativ"

04 Aug 2016   •   23:40
Scandal în Germania: Anchetă într-o clinică, după decesul a 3 pacienţi care au primit un tratament "alternativ"

Autorităţile germane, în colaborare cu poliţia şi parchetul din Olanda, au declanşat o anchetă după decesul a doi olandezi şi a unui belgian care au primit un tratament "alternativ" într-o clinică germană din apropierea frontierei, relatează AFP.

Cinci persoane au fost tratate săptămâna trecută într-o clinică situată la Bruggen-Bracht, în apropiere de Dusseldorf, a informat poliţia olandeză într-un comunicat.

Un belgian de 55 de ani, un olandez de 55 de ani şi o olandeză de 43 de ani au murit în zilele de după primirea acestui tratament în instituţia care se prezintă drept un "centru pentru tratament alternativ împotriva cancerului", iar două femei originare din Olanda au fost spitalizate.

Pacienta de 43 de ani suferea de cancer la sân şi s-a plâns mai întâi de dureri de cap după tratamentul primit, iar apoi a acuzat o stare de dezorientare şi pierderea capacităţii de a vorbi. Ea a murit sâmbătă şi "cauza morţii este încă necunoscută", a indicat în cursul săptămânii parchetul german din Krefeld.

Potrivit mai multor media belgiene şi olandeze, acest centru utiliza un produs experimental administrat pacienţilor prin perfuzie.

Autorităţile germane şi olandeze şi-au exprimat "îngrijorarea" şi în privinţa unor eventuale complicaţii medicale în cazul altor pacienţi care au fost trataţi la clinica Klauss Ross.

"Deşi ancheta medicală aprofundată trebuie să determine ce s-a întâmplat în realitate, există în acest moment un risc de sănătate concret pentru pacienţii care au fost trataţi în această clinică", a adăugat poliţia olandeză, cerându-le să intre imediat în contact cu serviciul de urgenţă medical.

Pe site-ul său de internet, centrul Klaus Ross se declară "şocat" să afle despre decesul unuia dintre pacienţii săi, dând asigurări că cooperează pe deplin cu autorităţile care efectuează ancheta.

"Regretăm suspiciunea prezentată în media conform căreia medicina alternativă, şi clinica noastră în special, ar putea fi considerată responsabilă pentru decesul unuia din pacienţii noştri", se mai menţionează în textul dat publicităţii pe internet.

Sursa: AGERPRES

×