x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal in SUA. Un mesaj postat de Donald Trump pe Twitter provoacă indignare

Scandal in SUA. Un mesaj postat de Donald Trump pe Twitter provoacă indignare

03 Iul 2016   •   11:35
Scandal in SUA. Un mesaj postat de Donald Trump pe Twitter provoacă indignare

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a provocat indignare sâmbătă publicând pe Twitter un montaj în care, pe fundalul unei stele în şase colţuri, o acuză pe rivala sa democrată, Hillary Clinton, că este coruptă, relatează AFP.

Steaua, considerată ca un simbol iudaic sub numele de Steaua lui David, folosit însă şi în francmasonerie, este colorată în roşu în acest mesaj reprezentând-o pe Hillary Clinton. Desenată deasupra unui teanc de bancnote de 100 de dolari, steaua poartă inscripţia "Most Corrupt Candidate Ever!" (Cea mai coruptă candidată din toate timpurile!).

Multe persoane au interpretat acest montaj ca o aluzie antisemită legată de stereotipul asociind evreii şi banii.

Mesajul a fost repede şters şi înlocuit cu o nouă imagine unde sloganul împotriva fostei Prime Doamne figurează pe un fond roşu, şi nu pe steaua controversată.

Alte derive ale lui Donald Trump i-au atras acuzaţii de sectarism de la începutul primarelor, ca apelul la interzicerea intrării pe teritoriul american a străinilor musulmani cu scopul de a preveni atentatele islamiste sau acuzaţiile la adresa imigranţilor clandestini mexicani consideraţi violatori şi criminali.

Sursa: AGERPRES

×