x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal la New York din cauza unor cercei în formă de svastică

Scandal la New York din cauza unor cercei în formă de svastică

de Mediafax    |    12 Ian 2012   •   14:56
Scandal la New York din cauza unor cercei în formă de svastică

Un magazin newyorkez a fost somat de un oficial din Manhattan sa inceteze sa mai vanda cercei in forma de svastica, pe care directorul magazinului ii prezenta ca pe un vechi simbol religios indian si nu drept emblema regimului nazist, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Scott Stringer, "presedintele" cartierului Manhattan, afirma pe site-ul sau de Internet ca svastica nu poate fi "o afacere in domeniul modei". "Este vorba despre simbolul cel mai detestabil al culturii noastre si o insulta la adresa oricarei persoane civilizate", scrie el.

Directorul magazinului Bejeweled, situat in Brooklyn, i-a replicat, intr-o inteventie la postul de televiziune Fox News, ca cerceii respectivi, al caror pret este de 5,99 dolari, sunt vanduti ca simbol al vechilor credinte religioase orientale. Svastica a fost, intr-adevar, utilizata in India timp de mai multe secole, cu mult inainte ca nazistii sa si-o insuseasca, golind-o de semnificatia sa religioasa, pentru a o transforma in emblema regimului lor.

"Acesta nu este un simbol nazist", a comentat pentru Fox News directorul magazinului, Young Kim. "Nu vad unde este problema. Cerceii mei provin din India si reprezinta un simbol budhist", a subliniat el.

Insa Scott Stringer a apreciat ca raspunsul comerciantului denota "o lipsa acuta de judecata, (fiind un lucru) socant la adresa sensibilitatii newyorkezilor" si insistand ca cerceii "sa fie retrasi din vanzare imediat".

×
Subiecte în articol: new york nazism cercei svastica