x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal la o școală de balet de elită din Berlin. Abuzuri fizice și psihologice asupra copiilor

Scandal la o școală de balet de elită din Berlin. Abuzuri fizice și psihologice asupra copiilor

15 Mai 2020   •   12:02
Scandal la o școală de balet de elită din Berlin. Abuzuri fizice și psihologice asupra copiilor

O şcoală de balet de elită din Berlin se află în mijlocul unui scandal provocat de metodele de predate, un raport preliminar scoțând la iveală abuzurile comise asupra elevilor, informează DPA.

Autoritatea pentru educaţie din Berlin a numit o comisie independentă în februarie pentru a analiza acuzaţiile, lansate iniţial anonim, împotriva Staatliche Ballettschule Berlin.

În raportul preliminar, comisia a declarat că este de părere că "starea de bine a copiilor are de suferit în urma abuzurilor de natură fizică şi psihologică, a neglijării emoţionale, a lipsei de acordare a asistenţei medicale şi a neglijării datoriei de îngrijire şi supraveghere a elevilor".

Experţii au comunicat, verbal sau prin e-mail-uri, cu 108 elevi, părinţi şi profesori în cadrul evaluării lor şi au fost contactaţi de peste 200 de persoane.

Raportul detaliază agresiunile şi violenţele de natură fizică şi psihologică comise asupra copiilor, printre acestea remarcându-se insultele, comentariile răutăcioase la adresa aspectului şi a performanţelor elevilor sau cu tentă sexuală.

Un raport anterior al altei comisiei de experţi descoperise existenţa unei adevărate "culturi a fricii" la această şcoală de balet.

Ambele comisii îşi vor prezenta concluziile finale în toamnă.

Directorul general şi cel artistic al şcolii au fost concediaţi, după ce au apărut pentru prima dată acuzaţiile. Cei doi le-au respins, calificându-le drept defăimătoare şi false.

×
Subiecte în articol: abuzuri scoala de balet berlin