x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal la ziarul Vaticanului: Directoarea suplimentului pentru femei şi echipa sa au demisionat

Scandal la ziarul Vaticanului: Directoarea suplimentului pentru femei şi echipa sa au demisionat

26 Mar 2019   •   13:31
Scandal la ziarul Vaticanului: Directoarea suplimentului pentru femei şi echipa sa au demisionat

Lucetta Scaraffia, directoarea suplimentului dedicat femeilor al ziarului Vaticanului, şi întreaga echipă redacţională au renunţat să-şi mai continue activitatea, relatează marţi EFE.
Atât directoarea cât şi echipa de redacţie au subliniat că s-a dorit discreditarea lor şi au denunţat o încercare de preluarea a controlului din partea bărbaţilor.
Redacţia suplimentului 'Donne, Chiesa, Mondo', care se distribuie lunar de ziarul Vaticanului, i-a trimis o scrisoare papei Francisc în care prezintă motivele acestei demisii în bloc.
Lucetta Scaraffia va publica de asemenea un editorial, ce va apărea în viitorul număr din 1 aprilie şi care va fi ultimul, în care va explica motivele gestului său, potrivit unui document la care a avut acces EFE.
Acest supliment s-a făcut ecou în ediţiile anterioare a abuzurilor sexuale şi de putere care afectează Biserica Catolică, precum şi a maltratării a numeroase călugăriţe, considerate de multe ori "servitoare" ale clerului masculin.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vatican biserica catolica