x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul de spionaj bagă zâzanie între Renault şi statul francez

Scandalul de spionaj bagă zâzanie între Renault şi statul francez

de Irina Cristea    |    26 Ian 2011   •   16:52

Ancheta aflată în desfăşurare la compania Renault provoacă tensiuni între conducerea constructorului francez de autoturisme şi autorităţile statului. După ce serviciul francez de informaţii interne (DRCI) a efectuat o percheziţie la sediul companiei, în încercarea de a proba acuzaţiile de spionaj, avocatul Renault s-a arătat furios că presa a aflat de această incursiune. Avocatul spune că o astfel de etapă a anchetei este banală şi nu trebuia comunicată presei, întrucât dăunează bunului mers al investigaţiei, scrie ziarul L'Express, citat de Hotnews. Pe de alta parte, autorităţile s-au arătat foarte nemulţumite că au aflat din presă de scandalul de spionaj de la Renault.

Compania a Renault a admis că cei trei directori se fac vinovaţi de vânzarea unor informaţii legate de modelul economic de comercializare a maşinilor electrice dezvoltat de companie. Conducerea companiei a decis să-i pe cei trei şi să ceară autorităţilor să deschidă o anchetă.

Autorităţile s-au arătat însă dezamăgite ca Renault, companie la care statul francez participă cu 15%, nu le-a comunicat nimic despre scandalul care era anchetat în interiorul companiei încă din august 2010.

S-a vorbit mult despre pista chineză, o variantă conform căreia beneficiarul secretelor industriale vândute de cei trei directori ar fi fost companii din China care ar dori să investească în maşini electrice.

×