x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul DSK: Directorul departamentului de securitate al grupului Accor părăseşte postul

Scandalul DSK: Directorul departamentului de securitate al grupului Accor părăseşte postul

de Marina Constantinoiu    |    11 Iul 2011   •   14:56

Directorul departamentului de securitate al grupului Accor, din care face parte si hotelul Sofitel din New York, Rene-Georges Querry, care a anuntat, in cursul noptii de 14 spre 15 mai, autoritatile franceze in legatura cu arestarea lui Dominique Strauss-Kahn la New York, va parasi grupul hotelier si se va alatura grupului Vincent Bollore, informeaza Le Figaro.

Plecarea lui Querry, ale carei motive nu au fost precizate, va "efectiva si oficiala in curand', au declarat surse apropiate dosarului Strauss-Kahn, care au adaugat ca nu este vorba despre un post (in grupul Bollore) unde sa faca mai multi bani.

Acum cateva zile, Rene-Georges Querry a explicat pentru AFP ca, dupa ce a aflat despre arestarea lui DSK, a sunat la Elysee in jurul orelor 23:45, personal pe Ange Mancini, coordonatorul national al serviciului de informatii francez.

Ambii fosti politisti, cei doi se cunosc, comenteaza Le Figaro. Intr-un interviu acordat publicatiei Journal du Dimanche, Querry a respins categoric teza unui complot urzit la Paris:'Sa pretinzi ca de la Paris a fost influentata politia new-york-eza, e delir curat!', a spus acesta.

Accor este proprietarul hotelului Sofitel din New York, unde o camerista l-a acuzat pe Strauss-Kahn de agresiune sexuala.

Querry, care va implini 65 de ani la finele lui 2011, si-a petrecut cea mai mare parte a carierei in sanul politiei judiciare.

El a fost seful Protectiei Inaltelor Personalitati (SPHP) si al Cooperarii Internationale a Politiei (SCTIP). El a creat unitatea de coordonare a luptei antiteroriste (Uclat).

×