x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul DSK: Jurnalistul american ameninţă cu difuzarea înregistrării de la Sofitel

Scandalul DSK: Jurnalistul american ameninţă cu difuzarea înregistrării de la Sofitel

de Marina Constantinoiu    |    28 Noi 2011   •   12:00
Scandalul DSK: Jurnalistul american ameninţă cu difuzarea înregistrării de la Sofitel

Jurnalistul american care a relansat polemica in cazul afacerii Dominique Strauss-Kahn la New York, a propus, luni, sa difuzeze el insusi inregistrarea unei camere de supraveghere de la hotelul Sofitel aflat in centrul scandalului, care ar acredita ipoteza unui complot, relateaza AFP.

Informatia a fost difuzata de revista Paris-Match.

Duminica, Edward Epstein a indemnat Accor, reteaua care detine hotelurile Sofitel, sa difuzeze imaginile care ii aratau pe doi angajati ai hotelului Sofitel din Manhattan (unde DSK ar fi incercat sa violeze o camerista) bucurandu-se, la 14 mai, dupa ce aflasera ce relatase camerista Nafissatou Diallo. "Daca Accor refuza sa dea publicitatii integral inregistrarea, atunci o voi da publicitatii eu', a declarat Epstein pentru editia electronica a Paris-Match. "Voi astepta acceptul din partea surselor mele, dar sper sa obtin inregistrarea pana marti, 29 noiembrie. Caz in care voi propune difuzarea inregistrarii video unor emisiuni americane cu audienta mare, cum ar fi "Charlie Rose show' la postul public de televiziune PBS.

Jurnalistul american a afirmat intr-o investigatie a saptamanalului New York Review of Books ca procurorul New York-ului ar detine inregistrarile unei camere de supraveghere a hotelului Sofitel in care pot fi vazuti clar doi angajati ai hotelului bucurandu-se fantastic de cele intamplate cu DSK.

Dar Sofitel a dat asigurari duminica in legatura cu faptul ca aceasta scena dureaza opt secunde, ca nu este vorba despre nicio "bucurie extraordinara' si ca "angajatii au declarat, la interogatoriu, ca discutia lor ar fi avut vreo legatura cu Strauss-Kahn'.

"Accor si-a schimbat versiunea. Sa difuzeze inregistrarea video in intregime si vom vedea daca acest dans de fericire este extraordinar sau ordinar', a declarat duminica Edward Epstein pentru France Presse.

Guvernul francez si lantul hotelier Sofitel au negat duminica orice "complot' la adresa lui Dominique Strauss-Kahn.

Urmarirea penala pentru agresiune sexuala in cazul fostului director general al Fondului Monetar International (FMI) a fost abandonata in luna august, dar scandalul in care acesta a fost implicat a oprit brusc toate ambitiile politice ale fostului ministru socialist.

Contactat de AFP, Dominique Strauss-Kahn, care in septembrie nu respingea posibilitatea de a-i fi fost intinsa o capcana, a declarat ca nu are de facut niciun comentariu referitor la articolele lui Epstein'.

×