x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul legăturilor lui Trump cu Rusia continuă. Un membru al familiei s-a intâlnit cu ambasadorul acestei țări

Scandalul legăturilor lui Trump cu Rusia continuă. Un membru al familiei s-a intâlnit cu ambasadorul acestei țări

04 Mar 2017   •   20:00
Scandalul legăturilor lui Trump cu Rusia continuă. Un membru al familiei s-a intâlnit cu ambasadorul acestei țări

Ginerele preşedintelui Donald Trump, Jared Kushner, care este şi consilier la Casa Albă, a avut şi el o întâlnire cu ambasadorul Rusiei în SUA, Serghei Kislyak, în perioada de tranziţie dintre cele două administraţii, informează vineri agenţia EFE. 

Casa Albă a confirmat existenţa acestei întâlniri, precizând că ea a avut loc în decembrie în Trump Tower din Manhattan, cu ocazia unei reuniuni la care au participat acolo alţi ambasadori, politicieni, oameni de afaceri, diferite celebrităţi şi inclusiv reprezentanţi ai administraţiei conduse de preşedintele atunci încă în funcţie, Barack Obama. 

Jared Kushner, soţul lui Ivanka Trump, a luat parte la această întâlnire care a avut ca obiectiv 'stabilirea unui canal de comunicare' între Kremlin şi noii responsabili de la Casa Albă, iar unul dintre participaţi a fost Michael Flynn, care avea să devină consilierul lui Trump pentru securitate naţională şi apoi a demisionat din acest post după ce a fost criticat că s-a întâlnit cu ambasadorul rus fără să-l informeze pe preşedintele Mike Pence. 

Însă, spre deosebire de cazul lui Flynn şi mai recent al procurorului general Jeff Sessions, care s-au întâlnit cu ambasadorul rus în timpul campaniei electorale marcate şi de atacuri cibernetice puse pe seama Rusiei, Jared Kushner a avut o astfel de întâlnire după alegeri.AGERPRES

×