x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul Strauss-Kahn: jurnalista şi scriitoarea Tristan Banon este audiată de poliţie

Scandalul Strauss-Kahn: jurnalista şi scriitoarea Tristan Banon este audiată de poliţie

de Marina Constantinoiu    |    11 Iul 2011   •   11:21
Scandalul Strauss-Kahn: jurnalista şi scriitoarea Tristan Banon este audiată de poliţie

Jurnalista si scriitoarea Tristane Banon, care il acuza pe fostul sef al Fondului Monetar International (FMI) Dominique Strauss-Kahn ca ar fi incercat s-o violeze in 2003, intr-un apartament parisian, este audiata de politie, relateaza Le Monde.

Tristane Banon este audiata de anchetatorii brigazii de represiune a delincventei contra persoanelor (BRDP) in cadrul anchetei preliminarii deschise de Parchetul din Paris dupa ce aceasta a depus plangerea pentru tentativa de viol. Ancheta preliminara a fost deschisa vineri, dupa ce plangerea pentru tentativa de viol a fost depusa de jurnalista contra lui DSK, care era marele favorit la alegerile prezidentiale din primavara lui 2012 din Franta, pana in momentul in care a fost arestat la 14 mai la New York si acuzat de tentativa de viol asupra unei cameriste a hotelului Sofitel din metropola americana.

Plangerea depusa de Banon se refera la fapte care dateaza din februarie 2003, cu ocazia unei intalniri intre jurnalista si DSK intr-un apartament din centrul Parisului, pentru un interviu in vederea redactarii unei carti. Pentru ca este vorba despre lumea politica, aceasta ancheta este plasata sub autoritatea Parchetului. Daca se va dovedi sustenabila, Parchetul va putea s-o atribuie unui judecator de instructie, care l-ar putea inculpa pe fostul director al FMI.

Pentru DSK, scena pe care Tristane Banon a povestit-o intr-o emisiune televizata in 2007, apoi intr-un interviu acordat site-ului Internet AgoraVox in 2008, este o "poveste imaginara'. Avocatii sai au avertizat ca vor lansa o procedura pentru denunt calomnios, cand vor avea cunostinta despre continutul plangerii.

×