x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scheletul unui soldat mort la Waterloo, descoperit după aproape 200 de ani

Scheletul unui soldat mort la Waterloo, descoperit după aproape 200 de ani

14 Iun 2012   •   06:28
Scheletul unui soldat mort la Waterloo, descoperit după aproape 200 de ani

Dupa aproape 200 de ani de la infrangerea lui Napoleon Bonaparte la Waterloo (Belgia), scheletul unui soldat ucis in lupta din 18 iunie 1815 a fost scos la lumina in urma unor lucrari de reamenajare a sitului istoric.

Scheletul soldatului a fost gasit culcat pe spate si cu un proiectil inca ramas in zona plamanului stang, conform Le Point.fr.

"Parca il puteam vedea murind sub ochii nostri", a afirmat arheologul Dominique Bosquet.

Uniforma soldatului a disparut de mult, insa arheologii au mai putut descoperi o parte din obiectele persoanele ale acestuia - o lingura, cateva monede, nasturii de la uniforma si o bucata de lemn cu literele CB gravate pe ea. Analiza acestor obiecte va oferi un raspuns cu privire la tabara in care lupta soldatul respectiv - fie ca era vorba de trupele anglo-prusace-olandeze sau de cele franceze.

Locul unde a fost gasit acest schelet, la o adancime de 40 de centimetri in sol, se afla in spatele unei pozitii detinute de trupele ducelui de Wellington, conditii in care, cel mai probabil, scheletul apartine unui soldat britanic, conform lui Yves Vander Cruysen, reprezentant al organizatiei 'Bataille de Waterloo 1815'.

Batalia de la Waterloo, care a schimbat destinul Europei si l-a aruncat definitiv in exil pe cel supranumit capcaunul corsican, i-a adus fata in fata pe cei 125.000 de soldati fideli lui Napoleon cu 210.000 de soldati ai aliantei create impotriva sa. Confruntarea s-a incheiat cu un macel in care si-au gasit sfarsitul peste 12.000 de oameni.

×