x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimbare importantă la Vatican. Papa Francisc a numit un prelat american într-o funcţie importantă

Schimbare importantă la Vatican. Papa Francisc a numit un prelat american într-o funcţie importantă

14 Feb 2019   •   16:38
Schimbare importantă la Vatican. Papa Francisc a numit un prelat american într-o funcţie importantă

Papa Francisc l-a numit joi pe cardinalul american de origine irlandeză Kevin Farrell în funcţia de "camerlengo", prelatul care conduce Vaticanul de la moartea unui papă până la alegerea altuia, transmite Reuters.

Farrell, în vârstă de 71 de ani, născut în Irlanda, este în prezent americanul cu rangul cel mai înalt de la Vatican. El îi urmează în funcţie cardinalului francez Jean-Louis Tauran, decedat în iulie anul trecut.

Camerlengo - şambelanul - este cel care conduce statul papal în perioada când Sfântul Scaun nu este ocupat ("sede vacante"). El nu poate lua decizii majore şi nu poate schimba învăţăturile Bisericii Catolice.

La moartea papei, camerlengo este cel care confirmă oficial decesul. Procedura tradiţională este ca el să lovească de trei ori capul răposatului cu un ciocan de argint şi chemându-l pe nume. Apoi, conducătorul interimar sigilează reşedinţa şi biroul papei.

În 2013, când Benedict al XVI-lea a fost primul papă demisionar după şase secole, atribuţiile sale de şef al statului au fost preluate de Tauran.

Actualul papă, Francisc, are 81 de ani, dar - remarcă Reuters - nu pare să aibă probleme de sănătate. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: kevin farrell papa francisc