x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimbările climatice au influențat incendiile de vegetație din Australia

Schimbările climatice au influențat incendiile de vegetație din Australia

05 Mar 2019   •   11:43
Schimbările climatice au influențat incendiile de vegetație din Australia

Ministrul Mediului din Australia, Melissa Price, a declarat marţi că nu este ''nicio îndoială'' că schimbările climatice reprezintă un factor ce a influenţat incendiile de vegetaţie devastatoare din statul Victoria, relatează Xinhua. 

Locuitorii din statul Victoria au revenit luni pe proprietăţile lor pentru a evalua pagubele produse de incendiile de vegetaţie din ultimele zile, mulţi dintre ei găsindu-şi casele şi fermele complet distruse. 

Localitatea Tonimbuk, cu o populaţie de 208 persoane, situată la marginea Parcului Naţional Bunyip, a fost una dintre aşezările cele mai afectate. 

Referindu-se la incendii, Price a declarat că australienii din mai multe zone au avut de suferit de pe urma celei mai călduroase veri din istoria înregistrărilor meteorologice de pe continent. 

''Nu este nicio îndoială că există mulţi oameni care au suferit pe parcursul acestei veri. Vorbim despre incendiile de vegetaţie din Victoria; şi (în) statul meu, Australia de Vest, am avut incendii'', a declarat ea marţi dimineaţă pentru Sky News Australia. 

"Este indubitabil că schimbările climatice au un impact asupra noastră. Acest lucru nu poate fi negat", a adăugat ministrul. 

O mie de pompieri australieni au fost mobilizaţi, luni, pentru stingerea a cel puţin zece incendii de pădure izbucnite în sudul continentului. 

Mai multe zone din Australia au fost sufocate weekend-ul trecut de temperaturile care au depăşit 40 de grade Celsius. 

Mii de persoane au fost nevoite să evacueze mai multe zone din statul Victoria din cauza incendiilor. 

Un fulger a fost cel care a declanşat la sfârşitul săptămânii trecute cel mai important incendiu din statul Victoria, în Parcul Naţional Bunyip, unde au fost mistuite de flăcări 6.000 de hectare. 

Guvernul a anunţat joi că Australia s-a confruntat între lunile decembrie şi februarie cu cea mai călduroasă vară de la începutul înregistrării valorilor de temperatură şi a indicat că prognozele nu indică nimic bun pentru toamna australă. 

Biroul de meteorologie australian a anunţat anterior că ianuarie a fost cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată, cu o temperatură medie de peste 30 de grade Celsius consemnată pentru prima dată pe continent în prima lună a anului. 

Autorităţile au pus această situaţie pe seama condiţiilor speciale din Oceanul Indian şi Oceanul Pacific şi au adăugat că tendinţele pe termen lung asociate încălzirii globale au şi ele un cuvânt de spus.

AGERPRES

×