x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schulz o critică pe Merkel pentru că nu se opune mai ferm președintelui Donald Trump

Schulz o critică pe Merkel pentru că nu se opune mai ferm președintelui Donald Trump

02 Iul 2017   •   16:11
Schulz o critică pe Merkel pentru că nu se opune mai ferm președintelui Donald Trump

 Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, candidatul formaţiunii sale la funcţia de cancelar, a criticat-o pe rivala sa, actuala şefă a executivului de la Berlin, Angela Merkel, pentru că nu i se opune mai ferm preşedintelui american Donald Trump, transmite DPA. 

'Cancelarul german trebuie să îndrăznească din când în când să intre în conflict cu preşedintele american. Până acum ea a rămas mereu în abstract', a afirmat Schulz, într-un interviu pentru Welt am Sonntag, ediţia duminicală a cotidianului cu acelaşi nume. 

'Din când în când îi poţi răspunde unui preşedinte cu un 'nu' clar. I-aş spune lui Trump: 'Gândirea dumneavoastră în legătură cu consolidarea militară, care nu se justifică prin nimic, nu este şi a noastră'', a adăugat Schulz. 

El a afirmat că aceste critici nu o vizează 'doar pe dna Merkel', ci şi pe ceilalţi lideri care vor participa la reuniunea G20 de la Hamburg. 

'Summitul G20 va fi un summit al declaraţiilor neconstrângătoare. Guvernele democratice ar trebui să se întrebe dacă vor să semneze documente de consens minim cu autocraţi. În loc de aceasta, ar trebui să se diferenţieze în ce priveşte protecţia mediului, migraţia şi politica de dezvoltare', a apreciat liderul SPD. 

'Trebuie să-i facem concesii lui Trump, lui Erdogan, lui Putin? Nu,' a mai spus Martin Schulz în interviul pentru Welt am Sonntag.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: merkel donald trump martin schulz