x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schwarzenegger, cu gândul la Casa Albă. Actorul american vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2016

Schwarzenegger, cu gândul la Casa Albă. Actorul american vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2016

18 Oct 2013   •   15:52
Schwarzenegger, cu gândul la Casa Albă. Actorul american vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2016

Actorul american de origine austriacă Arnold Schwarzenegger vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din Statele Unite în 2016, potrivit unei surse din anturajul starului hollywoodian, informează femalefirst.co.uk, citat de Mediafax. Schwarzenegger, în vârstă de 66 de ani, care s-a născut în Austria, doreşte să schimbe mai întâi o lege din Statele Unite, pentru a permite politicienilor născuţi în alte ţări să candideze la funcţia supremă din administraţia americană, cu scopul de a putea să se înscrie el însuşi la alegerile prezidenţiale de peste trei ani, pe care speră să le câştige.

"Schwarzenegger vorbeşte în mod public despre faptul că lucrează la un proiect care va schimba regulamentul constituţional pentru a putea să candideze la preşedinţie în 2016. Este pregătit să depună actele legale oficiale prin care solicită modificarea legislaţiei", a declarat o sursă citată de publicaţia The New York Post.

Constituţia americană nu permite cetăţenilor americani născuţi în străinătate să candideze la alegerile prezidenţiale, iar orice amendament va trebui să fie aprobat cu o majoritate de două treimi în Camera Reprezentanţilor şi în Senat. Arnold Schwarzenegger a devenit cetăţean american în anul 1983 şi are dreptul de a cere modificarea legislaţiei americane.

Actorul a avut dintotdeauna ambiţii politice şi a devenit guvernator al statului California în 2003.

Arnold Schwarzenegger, un republican convins şi un activist ecologist, a fost ales în 2003 pentru un mandat de un an, pentru a duce la capăt mandatul guvernatorului Gray Davis, care a fost destituit. Apoi, starul hollywoodian a fost reales de două ori în această funcţie. Afirmând în repetate ocazii că doreşte să îi servească pe oamenii din jur, actorul a spus că "va face în aşa fel încât lumea să devină un loc mai bun decât acela pe care l-a moştenit".

Arnold Schwarzenegger şi-a reluat cariera de actor după încheierea celui de-al doilea mandat de guvernator în anul 2011.

Fost culturist profesionist, Arnold Schwarzenegger a câştigat de cinci ori titlul de "Mister Universe", dar şi un Glob de Aur în 1977 la categoria "cel mai bun actor debutant" cu rolul din filmul "Stay Hungry". A devenit celebru cu rolul din franciza "Terminator" în care a interpretat un robot trimis din viitor. Starul hollywoodian, care a confirmat de curând faptul că va juca în al cincilea film din franciza "Terminator", a dezvăluit de asemenea faptul că doreşte să joace din nou alte două roluri emblematice pentru cariera sa. Astfel, Arnold Schwarzenegger îl va întruchipa din nou pe Conan Barbarul în filmul "King Conan" şi pe Julius Benedict într-o continuare a comediei "Gemenii/ Twins", intitulată "Triplets".

×