x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şcolarizare gratuită, alocaţii şi asigurări medicale promise familiilor catolice din India cu mulţi copii

Şcolarizare gratuită, alocaţii şi asigurări medicale promise familiilor catolice din India cu mulţi copii

11 Oct 2011   •   17:24
Şcolarizare gratuită, alocaţii şi asigurări medicale promise familiilor catolice din India cu mulţi copii

Intr-o tara cu o populatie ce a depasit 1,2 miliarde de suflete si in care legea penalizeaza familiile cu mai mult de doi copii, Biserica Catolica din India isi indeamna enoriasii sa procreeze cat mai intens.

Sub deviza “O familie numeroasa este o familie fericita', mai multe parohii catolice din Kerala, un stat din sudul Indiei cu o importanta minoritate crestina, au facut apel la enoriasi sa faca multi copii. Speriati de scaderea ponderii populatiei de religie catolica, de la 19,5% in 1991, la 17% in prezent, a treia entitate dupa hindusi si musulmani, clericii catolici promit scolarizare gratuita si asigurari medicale pentru membrii famililor cu mai mult de doi copii, iar al cincilea copil nascut primeste o recompensa de 200 de dolari.

In prezent, legislatia din India prevede o amenda de 10.000 de rupii, echivalentul a 200 de dolari, dar si pedeapsa cu inchisoare pe o perioada de trei luni in pentru parinti, in cazul in care in familiile acestora se nasc mai mult de doi copii.

×
Subiecte în articol: india natalitatea biserica catolica