x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Școli închise și ambarcațiuni ancorate din cauza vremii severe, în Grecia

Școli închise și ambarcațiuni ancorate din cauza vremii severe, în Grecia

28 Sep 2018   •   18:32
Școli închise și ambarcațiuni ancorate din cauza vremii severe, în Grecia

Rafalele puternice de vânt, care însoţesc un front atmosferic rece, au continuat să măture Grecia vineri, vremea severă determinând închiderea şcolilor şi ancorarea ambarcaţiunilor în mai multe regiuni ale ţării, relatează agenţia elenă de ştiri AMNA, citată de Xinhua. 

Frontul rece care s-a abătut asupra Greciei începând de marţi a perturbat programul de circulaţie al feriboturilor şi trenurilor şi a provocat întreruperi sporadice ale furnizării energiei electrice din cauza arborilor căzuţi pe liniile de înaltă tensiune. 

Autorităţile au dispus închiderea şcolilor în Attica şi în mai multe insule din Marea Egee, ca măsură de precauţie. 

Meteorologii au emis avertizări privind evoluţia unui ciclon rar pentru Grecia mediteraneană, care va afecta vineri partea de vest a ţării şi va înainta sâmbătă către zona centrală. 

Autorităţile au îndemnat populaţia să rămână vigilentă pentru a nu fi surprinsă de fenomenele de vreme extremă şi au recomandat evitarea călătoriilor nenecesare. 

Potrivit prognozelor emise de Observatorul Naţional din Atena, rafalele de vânt ar putea atinge gradul 12 pe scara Beaufort, iar în Marea Egee s-ar putea forma valuri de până la 11 metri înălţime. 

Serviciile de urgenţă sunt în alertă de inundaţii, în special în regiunile din Attica, recent afectate de incendii, precizează Xinhua. 

"Fenomenele se vor agrava vineri şi se vor propaga în toată ţara, în special în nord", unde temperatura va scădea până la 10 grade Celsius, mult sub media anuală a acestui anotimp", au avertizat săptămâna aceasta meteorologii eleni.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: grecia vreme scoli inchise