x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scoţia - Cea mai mare sticlă de whisky din lume, vândută la licitaţie cu 20.000 de dolari

Scoţia - Cea mai mare sticlă de whisky din lume, vândută la licitaţie cu 20.000 de dolari

16 Dec 2019   •   20:50
Scoţia - Cea mai mare sticlă de whisky din lume, vândută la licitaţie cu 20.000 de dolari
Sursa foto: observator.tv

Sticla de whisky single malt cea mai mare din lume, care conţine 105,3 litri din această băutură, s-a vândut duminică în Scoţia pentru suma de 15.000 de lire (20.000 de dolari), potrivit casei de licitaţii Just Whisky citată de EFE.

Sticla, de un metru şi jumătate înălţime, cântăreşte peste 180 kg şi conţine whisky Tomintoul, de 14 ani, care este conservat sub un dop din plută de circa 20 de centimetri. Se estimează că lichidul conţinut poate umple 5.250 de pahare şi echivalează cu 150 de sticle de mărime standard.

Extraordinara piesă a fost realizată la distileria Tomintoul, din nord-estul Scoţiei, în august 2009, iar la elaborarea sa a participat o echipă de 14 persoane.

Tomintoul este o distilerie situată în mica localitate Ballindalloch, din regiunea Strathspey, unde se produce whisky single malt ce poartă denumirea Speyside.

Sticla a făcut parte din expoziţia „Scotch Whisky Experience”, organizată la Edinburgh în 2012, când valoarea sa era de 5.000 de lire (aproximativ 6.700 de dolari).

Graham Crane, directorul casei de licitaţii Just Whisky, a considerat produsul cu „adevărat unic”.

„Suntem încântaţi să vindem această sticlă de mari dimensiuni luna aceasta şi sperăm ca norocosul cumpărător să aibă un loc cu o mărime pe măsură pentru a o putea păstra de Crăciun, dacă este un cadou, sau dacă plănuieşte o petrecere de Hogmanay (sfârşit de an) memorabilă pentru a-i ura bun venit anului 2020”, a subliniat el.

AGERPRES

×