x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scrisoare de la Gaddafi către Obama

Scrisoare de la Gaddafi către Obama

06 Apr 2011   •   22:41
Scrisoare de la Gaddafi către Obama

160075-2011-04-06t181521z-949318276-gm1e74706fv01-rtrmadp-3-obama.jpgLiderul de la Tripoli i-a adresat o scrisoare preşedintelui american, prin care-i cere lui Barack Obama să-şi folosească influenţa pentru a opri atacurile NATO împotriva Libiei. Potrivit Huffington Post, textul este presărat de greşeli gramaticale şi de exprimare.

„Am fost rănit mai mult din punct de vedere moral de ceea ce s-a întâmplat în Libia ca urmare a faptelor şi cuvintelor tale. În ciuda acestui lucru, veţi rămâne în continuare fiul nostru, în sufletele noastre. Ne rugăm să fiţi în continuare preşedinte al SUA şi sperăm că veţi obţine victoria la următoarele alegeri. Sunteţi un om care are curaj suficient pentru a anula o acţiune greşită şi sunt sigur că vă puteţi asuma responsabilitatea pentru asta. Aveţi la dispoziţie suficiente dovezi, având în vedere că sunteţi preşedintele celei mai mari puteri din lume, că NATO duce un război nedrept împotriva unui popor mic, dintr-o ţară în curs de dezvoltare. Această ţară a fost deja supusă embargoului şi sancţiunilor. În plus, a suferit o agresiune militară directă armată în timpul lui Reagan. Această ţară este Libia. Pentru a servi pacea în lume, pentru prietenia între popoarele noastre, de dragul cooperării în domeniul securităţii şi împotriva terorii, sunteţi în poziţia de a elimina NATO din Libia pentru totdeauna.

După cum ştiţi prea bine, democraţia nu se poate construi cu rachete şi avioane sau prin sprijinirea membrilor înarmaţi Al Qaeda din Benghazi.

Aţi declarat în mai multe rânduri, odată în Adunarea Generală a ONU, am fost martor personal, că America nu este responsabilă pentru securitatea altor popoare. Că America doar ajută. Aceasta este logica dreaptă.

Fiul nostru drag, Excelenţă, Baraka Hussein Abu Oumama, intervenţia dumneavoastră este o necesitate pentru ca NATO să se retragă în cele din urmă din afacerea libiană. Libia ar trebui să fie lăsată libienilor, în cadrul Uniunii Africane. Avem două probleme: intervenţie NATO, atât în plan politic, cât şi militar şi teroarea membrilor Al Qaeda, înarmaţi şi infiltraţi în rândurile adversarilor noştri. Prin forţă, aceştia nu le permit oamenilor să se întoarcă la viaţa lor normală”.

Mu'aumer Qaddaffi

Lider al Revoluţiei

×
Subiecte în articol: scrisoare muammar gaddafi barack obama