x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scrisoare SUSPECTĂ adresată preşedintelui SUA. Coletul interceptat "ar putea" conţine ricin

Scrisoare SUSPECTĂ adresată preşedintelui SUA. Coletul interceptat "ar putea" conţine ricin

17 Apr 2013   •   19:04
Scrisoare SUSPECTĂ adresată preşedintelui SUA. Coletul interceptat "ar putea" conţine ricin

O scrisoare conţinând o substanţă suspectă, probabil ricină, i-a fost trimisă preşedintelui SUA, Barack Obama, dar pachetul a fost interceptat de autorităţi, relatează presa americană.

Potrivit CNN, un oficial din cadrul FBI a declarat că scrisoarea este "foarte asemănătoare" cu cea care i-a fost trimisă marţi senatorului Roger Wicker şi care conţinea ricină.

Poliţia a identificat un suspect după scrisoarea care i-a fost trimisă lui Wicker.

Ambele scrisori au fost interceptate la un oficiu poştal. La locaţia de expediţie era scrisă o adresă din Memphis (statul Tennessee).

Autorităţile americane au descoperit ricină, o otravă letală, într-o scrisoare destinată senatorului republican Roger Wicker interceptată înainte de a ajunge la biroul acestuia.

Ricina este o otravă letală care se găseşte în seminţele de ricin. Aceasta poate afecta persoanele care inhalează, înghit sau ating substanţa, provocând simptome ca febră, tuse, transpiraţie excesivă şi exces de lichid la nivelul plămânilor. Moartea victimei poate surveni în 36 - 72 de ore în cazul în care este ingerată, iar efectul ricinei nu poate fi contracarat printr-un antidot.

×
Subiecte în articol: scrisoare otrava ricin obama