x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scurgere de apă radioactivă la centrala nucleară Fukushima

Scurgere de apă radioactivă la centrala nucleară Fukushima

21 Iun 2013   •   13:35
Scurgere de apă radioactivă la centrala nucleară Fukushima

Aproximativ 360 de litri de apă radioactivă s-au scurs la centrala nucleară de la Fukushima de la un sistem de desalinizare dintr-un pavilion, a anunţat vineri compania exploatatoare a centralei. Potrivit companiei Tokyo Electric Power (Tepco), un lucrător la complexul nuclear a descoperit această scurgere în plină noapte, după un avertisment lansat de un detector.

Apa, care s-a împrăştiat pe o suprafaţă de 30 de metri pe 12 metri, nu a ieşit din pavilion, informează Mediafax. Sistemul defect a fost oprit, dar cauza scurgerii era încă necunoscută la primele ore ale dimineţii. Nicio schimbare semnificativă nu a fost constatată la nivelul radioactivităţii posturilor de control din împrejurimi, a precizat Tepco.

Unităţile de desalinizare sunt folosite pentru scoaterea sării din apa folosită la răcirea reactoarelor, care este încă radioactivă dar fără cesiu şi alte elemente radioactive.

Centrala Fukushima Daiichi, pusă în pericol de seismul urmat de tsunami din 11 martie 2011, este considerată stabilizată din decembrie 2011, de compania Tepco şi autorităţi, dar este afectată în mod constant de incidente.

×