x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scurtcircuit: Benjamin Netanyahu, față în față cu a treia criză politică din ultimul an

Scurtcircuit: Benjamin Netanyahu, față în față cu a treia criză politică din ultimul an

04 Mar 2020   •   21:50
Scurtcircuit: Benjamin Netanyahu, față în față cu a treia criză politică din ultimul an

Blocul politic de dreapta care ar putea fi format în jurul partidului Likud, condus de premierul în funcţie, Benjamin Netanyahu (foto), a obţinut doar 58 de locuri în scrutinul parlamentar din Israel, sub majoritatea de 61 de locuri, ceea ce îngreunează sarcina formării viitorului guvern.

Partidul Likud (dreapta) a obţinut 36 de locuri în Knesset, iar Blocul politic de dreapta va aduna în total 58 de locuri, sub linia majoritară de 61 de locuri, arată rezultatele anunţate după numărarea a 99% din voturi. În acest context, premierul în funcţie, Benjamin Netanyahu, va avea o sarcină dificilă în fomrarea viitorului guvern.

Alianţa de centru Albastru & Alb, condusă de Benjamin Gantz, va avea 33 de reprezentanţi în Knesset, informează site-ul Ynetnews.com.

În acest context, alianţa Albastru & Alb a anunţat miercuri că va încerca să formeze o majoritate pentru a adopta o iniţiativă legislativă prin care un prim-ministru inculpat să aibă interdicţie de formare a guvernului.

Israelienii s-au prezentat, luni, la secțiile de votare, unde au participat, a treia oară în mai puțin de un an, la alegerile parlamentare.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu knesset