x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scuze pentru cerşetoarea româncă

Scuze pentru cerşetoarea româncă

de Sînziana Stancu    |    14 Mar 2012   •   21:00
Scuze pentru cerşetoarea româncă

Directorul postului de televi­ziune polonez care a produs clipul video intitulat 'Cer­se­toarea artificiala romanca' le-a cerut scuze romanilor, prin intermediul am­ba­sa­do­rului tarii noastre la Varsovia.

Videoclipul 'Cersetoarea artificiala romanca' a fost postat pe Youtube si a facut senzatie, strangand in numai doua saptamani de la lansare peste 1.200.000 de vi­zua­li­zari, la sfarsitul lunii februa­rie. In videoclip, un manechin din carpe si alte resturi, im­bra­cat intr-o jacheta cu gluga, stand in genunchi pe asfaltul umed, intr-o zona destul de aglomerata din Varsovia, cu o cutie din carton in fata unde cei care se milostiveau de asa-zisa 'cersetoare ro­man­ca' aruncau cate un banut, a atras deo­po­tri­va si numeroase critici, iar Romania s-a simtit ofensata.

Videoclipul vroia sa le ofere polonezilor o lectie despre cat de usor pot fi pacaliti de catre cersetorii romani. Astfel, la un moment dat, falsa cersetoare este 'demascata' de catre o fe­­meie, iar adevarata cer­se-toa­­re romanca, aflata in apro­pie­­rea manechinului, a trantit cu­tia ei de cersit, aproape goa­la, pentru ca fusese concurata de manechin, iar acesta 'cas­ti­gase' 15 euro in 3 ore.

'In urma mesajului primit de la domnul ambasador al Ro­­maniei, doresc sa imi ex­prim regretul pentru faptul ca fe­nomenul cersetoriei a fost legat direct de un cetatean ro­man. Nu a fost o actiune in­tentionata si nu reprezinta substanta acestui material. Avand in vedere acest lucru, procedat la modificarea titlului si a descrierii din material', a raspuns Marcin Jaskiewicz, directorul postului de televiziune polon ISTV Media, care a produs materialul difuzat de pyta.pl, s-a aflat din surse oficiale citate de Mediafax. Jaskiewicz i-a transmis ambasadorului roman 'scuze sincere'.

×
Subiecte în articol: externe